Buzău: Concurs de pescuit în Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peştii din balta amenajată în parcul Tineretului vor avea un week-end de coşmar după ce micii pescari din oraş le vor declara război. Asociaţia Pescarul Buzoian organizează, duminică dimineaţa de la ora 8.00, în premieră pentru judeţul Buzău, un concurs de pescuit dedicat copiilor şi bunicilor.

Peste 20 de echipe formate dintr-un adult şi un copil vor porni pe urmele crapilor caraşilor şi chiar a cleanului cu care a fost populat lacul în urmă cu patru ani. Regulamentul concursului prevede ca, după cântărire, capturile să fie eliberate.

Organizatorii spun că succesul pescarului sportiv depinde însă şi de ştiinţa acumulată de acesta, despre comportamentul vietăţilor acvatice, dar şi de micile trucuri, experimentate de fiecare, de-a lungul timpului.

„Pentru a fi performanţi, micii pescari trebuie să aibă multă răbdare şi mai ales să ţină pasul cu noutăţile în domeniu. Ne-am gândit că cei mici trebuie educati in sistem european iar aceste concursuri initiaza copii in abc-ul pescuitului sportiv", a declarat Florin Burhală preşedintele Asociaţiei Pescarul Buzoian.

Prima ediţie a concursului de pescuit la crap se încheie duminică după-amiază, cu o festivitate de premiere şi un peşte la grătar. Nu din cel prins, ci cumpărat din magazin.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite