Potop de amenzi ilegale pentru rovinietă, sistemul Big Brother al Companiei Naţionale de Drumuri este plin de erori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curg pe bandă rulantă de câteva luni erorile sistemul informatic de monitorizare  cu camere video de pe drumurile  naţionale. Sunt amendate până şi maşinile insituţiilor scutite de la plata rovinietei, cum este cazul  autospecialelor de intervenţie de la Salvare , Poliţie sau Pompieri.

Reprezentanţii serviciului de ambulanţă din Buzău se plâng că în numai o lună s-au trezit că au de achitat sume consistente cuprinse între 250 de lei şi 4500 de lei pentru neplata taxei de drum.

“Considerăm că este o exagerare pentru că în numai o lună au fost amendate peste 40 de maşini de intervenţie. Pentru a evita astfel de confuzii pe viitor am trimis deja adrese catre CNADNR, prin am  comunicat numerele de inmatriculare a 36 de maşini din serviciul nostru. Oricum am contestat aceste amenzi  iar primul proces este fixat pe 22 septembrie” a declarat Ioan Nicolae, jurist în cadrul serviciului de Ambulanţă din Buzău.

Erorile comise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale la Buzău nu sunt o noutate. În prima luna a anului, funcţionarea defectuoasă a sistemului de monitorizare informatică a adus ziua şi amenda pentru mulţi şoferi buzoieni care au fost forţaţi să apeleze la instanţele de judecată.

"Şoferii care şi-au cumpărat maşini în leasing iar numărul de înmatriculare figurează pe un alt proprietar au reclamat cele mai multe nereguli pentru că  mulţi nu au mai anunţat Compania de Autostrăzi aşa cum prevede legea şi s-au trezit că sunt amendaţi cu toate că au achitat rovignieta. Alţii au înregistrat greşit numărul de şasiu sau numărul de înmatriculare la staţiile Peco. Noi nu avem nicio vină, pentru că sistemul procesează datele automat", a declarat Bogdan Tudor, directorul Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică din cadrul Companiei de Autostrăzi.

Judecătorii spun că singura modalitate prin care poţi scăpa de o amendă este o contestaţie la procesul verbal de contravenţie. “Noi i-am îndrumat către baroul de avocaţi pentru că singura modalitate prin care poţi scăpa de o amendă este o contestaţie depusă la judecătorie", a declarat preşedintele Tribunalului Buzău, judecătorul Constantin Florescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite