Buzău: Comerţul cu brazi, la pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzoienii negociază la sânge cu vânzătorii de brazi
Buzoienii negociază la sânge cu vânzătorii de brazi

Comercianţii de brazi se tem că anul acesta vor ieşi în pierdere. Oricâtă reclamă şi-ar face şi cât de mult ar lăsa la preţ, oamenii cu greu se lasă convinşi să scoată banii din buzunar. Buzoienii cumpărără, în schimb, crenguţe de brad care sunt mult mai ieftine.  

Vânzătorii de brazi au crezut că anul acesta vor scoate profit mare şi au cumpărat sute de brazi pe care îi revând în pieţele din Buzău. Socotelile le-au fost însă date peste cap de oamenii care nu sunt dispuşi să plătească mai mult de 10-20 de lei pentru un brad.

“Am cumpărat o grămadă de brazi, am crezut că facem mare afacere, dar acum, când vedem că nu se vând aproape deloc, ne e teamă că nici banii pe care i-am investit nu o să îi mai scoatem. E criză, nu mai are lumea bani”, ne-a declarat Cristian Vlad, comerciant de brazi din Piaţa Centrală.

Chiar dacă tradiţia spune că în ajunul Crăciunului trebuie să miroasă  a brad în fiecare casă, oamenii cu greu se înduplecă să scoată banii din buzunar, şi asta după ce negociază serios. Cei mai mulţi cumpără câteva crenguţe de brad pe care le împodobesc.

„Aş fi dat acolo 10-15 lei pe un brad dar văd că nu găsesc iar mai mult nu am de unde să dau. Prefer să cumpăr un kilogram de carne decât să cumpăr un brad. Mi-ar fi plăcut să am în casă că aşa e tradiţia şi miroase frumos în casă dar nu îmi permit. O să cumpăr câteva crenguţe, le împodobesc şi asta este”, ne-a declarat buzoianca Angela Bucur.

Zilele acestea, la mare căutare este şi vâscul. Mult mai ieftin decât bradul, se spune că aduce noroc şi spor celui care îl are în casă în noaptea Anului Nou. “Vâscul se vinde bine, eu îl dau cu 1 leu legătura şi cumpără oamenii că se spune că adduce noroc”, spune Cristina Corbu.

Vânzătorii de brazi spun că vor sta în pieţe până în Ajunul Crăciunului ca să îşi scoată măcar banii pe care i-au investit.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite