Chioşcarii din şcoli vând elevilor alimente interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma controalelor efectuate de inspectorii sanitari din Buzău a reieşit că cele mai multe magazine care funcţionează în incinta şcolilor buzoiene continuă să vândă elevilor produse de tip fast-food, interzise prin ordinul Ministerului Sănătăţii în urmă cu doi ani.

În urma anchetelor s-a stabilit că administratorii chioşcurilor preferă să ignore lista cu alimentele nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor de teamă că vor rămâne fără clienţi.


"Aceaşti vânzători au fost somaţi să renunţe la comercializarea alimentelor interzise iar în unele cazuri au fost aplicate şi amenzi. Elevii care consumă produse de tip fast food pot suferi de dezechilibre mari în organism, dar principalul risc la care sunt expuşi este cel al obezităţii. Astfel de controale vor continua până când comercianţii vor renunţa complet la vânzarea acestor produse", a declarat medicul Venera Axinte, directorul DSP Buzău.


Pe lista neagră a alimentelor nesănătoase pentru copii care fac obiectul acestor controale apar cartofii prăjiţi, mezelurile grase, preparatele de patiserie, chips-urile sau covrigeii.


De asemenea legea interzice vânzarea către şcolari a oricăror alimente vrac sau sucuri carbogazoase cu conţinut ridicat de zahăr.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite