Buzău: Comercianţii din pieţe nu mai au bani nici de chirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfa zace pe tarabe în aşteptarea clienţilor
Marfa zace pe tarabe în aşteptarea clienţilor

Criza din buzunarele buzoienilor se simte şi în piaţă. Comercianţii se plâng că vânzările scad pe zi ce trece, iar profitul lor este din ce în ce mai mic.

Pe lângă vânzările mici, comercianţii s-au lovit în această iarnă şi de zile geroase care i-au împiedicat să mai vină la piaţă cu legume sau fructe. Aceştia se plâng că abia mai au bani să îşi plătească taxele către stat, iar unii se gândesc chiar să îşi deschidă alte afaceri.


„Nu mai merg vânzările mai deloc. Oamenii cumpără puţine legume, nu mai iau cu kilogramele şi nici noi nu mai avem profit. Ne descurcăm greu cu tot ce trebuie să plătim", ne-a spus Ion Giurgea, comerciant în piaţa centrală.


Vânzările mici din pieţele din oraş se simt deja şi în încasările societăţii Pieţe, Târguri şi Oboare, cea care se ocupă de administrarea acestora. Aceasta încasează din ce în ce mai puţine chirii pentru locurile ocupate în pieţe.


Încasările au scăzut cu 80%


„Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut se stă foarte prost la încasări. Acestea au scăzut cu 80 % faţă de aceeaşi lună a lui 2009. Comercianţii nu renunţă la contracte, însă nu vin să plătească. Vânzările lor au fost afectate şi de vremea rece şi mulţi nu au mai venit la piaţă în acea perioadă"
, ne-a declarat Cornel Diaconiţă, directorul societăţii Pieţe, Târguri şi Oboare.

Pentru un loc în piaţa centrală comercianţii plătesc sume cuprinse între 170 şi 200 de lei lunar.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite