Buzău: Campanie în şcoli împotriva accidentelor cu pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii buzoieni au lansat împreună cu autorităţile locale şi Inspectoratul Şcolar o campanie de prevenire a accidentelor rutiere în rândul şcolarilor. În cadrul acţiunilor, patrule şcolare vor coordona traficul elevilor în zonele cu treceri de pietoni, în apropierea şcolilor 1, 11 şi 15.

În cadrul festivităţii de lansare a campaniei “Viaţa este o şansă unică – ai grijă de ea!”, reprezentanţi ai autorităţii locale au precizat că intenţionează să reconfigureze trecerile de pietoni de lângă şcoli, pentru a fi mai evidente.

image

O primă acţiune din cadrul campaniei este un marş de sensibilizare a şoferilor, programat pentru mâine, la ora 10.00, între şcoala 11 şi Parcul Tineretului. Vor urma numeroase întîlniri între poliţişti şi elevi, în toate şcolile din oraş.

image

Potrivit poliţiei, în perioada mai 2010 - mai 2011, pe raza judeţului Buzău au fost înregistrate 159 de accidente cu pietoni, în urma cărora 14 persoane şi-au pierdut viaţa. Traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii la trecerea de pietoni au fost cauzele evenimentelor tragice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite