Buzău: Căldura produce adevărate tragedii pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile foarte ridicate din ultimele zile îi afectează puternic şi pe şoferi. Stresul termic la volan este, în opinia psihologilor, una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere. O dovedesc statisticile, şi o intăresc evenimentele petrecute pe drumurile ţării.

Drumul european 85, care leagă capitala de nordul ţării devine nu un aliat prin calitatea bună a carosabilului, ci o capcană pentru şoferii ameţiţi de căldură.
Poliţiştii nu stau cu mâinile în sân, dimpotrivă îşi adaptează activitatea comportamentului de vară al conducătorilor auto.

Zilele acestea echipajele mobile ale poliţiei rutiere Buzău au ieşit în patrulare pe tronsoanele drumului european 85.

Este o măsură pe care au luat-o, nu întâmplător. “Poliţiştii vor opri şoferii în trafic şi vor încerca să îi facă să înţeleagă, că pentru siguranţa lor, este mai bine să nu parcurgă distanţe mari fără pauză, mai ales în condiţii de căldură extremă”, ne-a decalarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.
Calitatea carosabilului pe E 85, care aparent este în ajutorul şoferilor devine pe caniculă o capcană.

În aceste condiţii şoferul, încântat de un drum bun fără prea multe curbe, de performanţele maşinii din dotare, iritat şi de căldură şi de soare şi mai ales de restricţiile de viteză o ia razna.

Căldura excesivă este un mare duşman al şoferilor. Aceasta produce stări de disconfort, oboseală şi scade capacitatea de concentrare. Iar de aici până la adevăratele tragedii pe şosele este un singur pas”, ne-a declarat Maria Cristache, medic psihiatru.

Numărul  autovehiculelor care trec  în perioada zilnic pe drumul euroepean 85 este de aproape 15.000.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite