Buzău: Bombardată cu somaţii, municipalitatea se împrumută în bănci să achite factura la gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul a anunţat în conferinţă că recurge la credit
Primarul a anunţat în conferinţă că recurge la credit

Regia Autonomă Municipală  Buzău, furnizorul de căldură în sistem centralizat, se împrumută la bancă pentru a-şi plăti factura la gaze, pe ultimele trei luni.

Autorităţile se grăbesc să achite datoria, pentru a evita o eventuală restricţionare a furnizării gazelor spre CET, invocată de către Distrigaz în desele somaţii sosite pe adresa Regiei Autonome Municipale.

Din octombrie 2009, primăria nu a mai decontat la Regia Autonomă Municipală contravaloarea subvenţiei populaţiei pentru încălzirea apartamentelor din sistemul centralizat, întârzierea producând mai departe restanţe pentru gazele folosite la producerea agentului termic. 

"Având în vedere că resursele financiare se formează în timpul anului,  RAM va recurge la un credit bancar pe care îl garantează Consiliul Local", a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Municipalitatea va garanta creditul cu bilete la ordin în sumă de 11.000.000 lei.

"Garantăm împrumutul cu zece bilete la ordin cu o valoare nominală de 1.000.000 lei, pentru perioada martie - noiembrie 2010 şi 2.000.000 pentru luna decembrie 2010", a spus Boşcodeală.


Plata ratelor datorate băncii, cel mai probabil Unicredit, se va face cu prioritate din fondurile proprii ale RAM şi numai în lipsa fondurilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite