Buzău: Bătaie mare pe locurile din creşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul de locuri din creşe este mic
Numărul de locuri din creşe este mic

Multe mămici buzoience sunt nevoite să stea acasă pentru a-şi creşte copiii din cauza numărului de locuri din creşe care s-a redus considerabil.

În municipiu mai funcţionează doar cinci creşe care pun la dispoziţia părinţilor puţin peste 200 de locuri. „În municipiu avem cinci creşe, iar înscrierile se fac imediat cum se ia vacanţă, acestea fiind cu 20- 25 % mai mult decât numărul de locuri necesare. Am încercat să rezolvăm problema, însă nu putem asigura necesarul, în special în zona centrală", ne-a declarat Tiberiu Chiculescu, şeful Serviciului de Resurse Umane din cadrul Pirmăriei.

Faptul că numărul de locuri din creşe este mic este dovedit şi de faptul că tot mai puţine mămici renunţă la indemnizaţia oferită pentru creşterea copilului şi merg la serviciu. În luna ianuarie doar 8 femei au ales să se întoarcă la muncă. „Am căutat anul trecut să îmi înscriu fetiţa la creşă pentru a începe munca, însă sincer chiar nu am găsit un loc. Nu am altă posibilitate să o las cu bunicii şi stau eu acasă cu ea", ne-a spus Marilena Costea, o mamă de 28 de ani.

Unii dintre prăinţi au început încă de pe acum să se intereseze de numărul de locuri din creşe pentru a se asigura că vor prinde un loc într-una din cele cinci creşe. În creşe se pot înscrie copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi trei ani, iar mama trebuie să aducă un act prin care dovedeşte că are un loc de muncă şi nu se poate ocupa de creşterea copilului pe timpul zilei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite