VIDEO Buzău: Bătaie de joc - Apele năvălesc în comună iar autorităţile se încălzesc cu alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gospodăriile oamenilor sunt inundate
Gospodăriile oamenilor sunt inundate

Inundaţiile fac prăpăd în judeţul Buzău. Zăpada a început să se topească iar zece gospodării din localitatea Cilibia au fost inundate şi alte câteva zeci erau în acelaşi pericol. Localnicii au dus animalele prin vecini şi aşteptau din moment în moment ca apa să le intre în case.

În tot acest timp autorităţile locale care lipseau, care erau în avansată stare de ebrietate şi nu vroiau sub nicio formă să dea o mână de ajutor localnicilor sau să stea de vorbă cu presa.

În satul Movila Oii apa a început să crească încă de ieri după-amiază. De teama că apa ar putea creşte oamenii şi-au scos animalele din grajduri şi le-au dus prin vecini. "După-amiază au început să crească apele. În spatele casei mele apa are aproape un metru. Nu puteam să mai ţin animalele în casă. Le-am dus pe la vecini ca să nu le ia apa în noaptea asta", ne-a declarat speriat un localnic.

Când au văzut că nu mai fac faţă puhoaielor, localnicii au chemat imediat autorităţile locale. "Am intervenit aici cu un buldog...un excavator ca să...ca să eliberăm canalul de zăpadă", a încercat să ne explice Ion Stănilă, consilier local care mirosea puternic a alcool.

Nici viceprimarul, Ion Vânătoru, nu era în stare să lege mai multe cuvinte. Acesta, însă, când ne-a văzut că ne apropiem să îi cerem socoteală ne-a trântit uşa maşinii în faţă şi s-a făcut nevăzut.

Speriaţi că apa le va intra în case, localnicii au pus mâna pe telefoane, au sunat la 112 şi au cerut ajutorul autorităţilor judeţene. Mobilizati de apelul disperat al sătenilor, pompierii şi jandarmii au venit pregătiţi cu motopompe ca să scoată apa din gospodării dar şi să evacueze persoanele aflate în pericol.

"Întregul Comitet pentru Situaţii de Urgenţă este la faţa locului. Se intervine cu patru buldoexcavatoare pentru a sparge dopurile de gheaţă şi a scoate zăpada din canale", ne-a declarat locotenent colonel Dănuţ Nicolae, şef ISU Buzău.

Autorităţile judeţene spun că îi vor trage la răspundere pe cei de la conducerea primăriei pentru că, deşi au avut la dispoziţie utilaje, nu au intervenit. Mai mult decât atât, doamna primar nici nu s-a obosit să vină să vadă care este situaţia. Şi-a trimis subalternii dar aceştia au sosit la faţa locului abia după câteva ore, în stare de ebriatate.

"Îmi cer scuze în faţa doamnei primar că am ajuns înaintea lor. Nu pot să nu remarc faptul că această situaţie putea fi remediată încă de acum câteva ore dar nu a făpcut nimeni nimic. Urmeză să îi tragem la răspundere pe cei care ar fi trebuit să se ocupe de această situaţie", ne-a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite