Buzău: Băieţel în pericol, în Orăşelul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul era să fie lovit de trenuleţ
Copilul era să fie lovit de trenuleţ

Cazul unui copil care era să fie lovit de un trenuleţ electric amplasat în Orăşelul Copiilor a readus în discuţie modul în care distracţiile aşa zis nepericuloase pot băga micuţii în spital.

O tragedie a fost evitată aseară în ultimul moment după ce un băieţel de 5 ani, scăpat de sub supraveghere de mama sa, a fost pe punctul a fi strivit de un utilaj de agrement amplasat în parcul de distracţii din Orăşelul Copiilor, amplasat în Crâng.

Micuţul, scăpat câteva secunde de sub atenţia mamei sale, ocupată să-l instaleze pe frăţiorul său într-un carusel, s-a apropiat prea mult de şinele trenuleţului care rula cu un singur pasager în jurul obeliscului.

Numai prezenţa de spirit a unei bunicuţe aflată la plimbare cu nepoţelul a făcut ca minorul să nu fie grav rănit de locomotiva care venea ameninţător spre el.„M-am speriat foarte tare şi l-am luat de-acolo, pentru că era cât pe-aici să fie lovit. Ar trebui ca administratori şi părinţii să fie mult mai atenţi pentru că se putea întâmpla o nenorocire”, a declarat Maria Vârlan, pensionară.

Totul ar fi putut fi evitat dacă în jurul liniei trenuleţului ar fi existat gard de protecţie.

Reprezentanţii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului s-au sesizat după incidentul din Orăşelul copiilor şi spun că vor iniţia mai multe controale.
În mod normal, primăria trebuie să se ocupe de verificarea autorizaţiilor de funcţionare, dar vom trimite şi noi un inspector să verifice la faţa locului condiţiile de funcţionare ale acestor maşinării. Rămâne să cercetăm dacă există un gard de prote patronii informează corect clienţii asupra riscurilor. Până acum nu a fost descoperite nereguli în ceea ce priveşte măsurile de protecţie”, a declarat şeful OPC Buzău, Nicuşor Dinulescu.

Cazul a intrat şi în atenţia medicilor care spun că astfel de incidente grave s-au mai produs de-a lungul timpului la Buzău. „Acum câţiva ani un buzoian a stat internat 1 an şi 6 luni în spital după ce a fost aruncat dintr-o comedie pe asfalt. Într-un top al riscurilor, pe primul loc se află maşinuţele buşitoare pentru că cei mici îşi pot fractura uşor coloana cervicală. Ar trebui ca minorii sub 9 ani să nu aibă acces la ele”, a declarat medicul Mihai Tache, şeful secţiei de chirugie plastică şi reparatorie de la Spitalul Judeţean din Buzău.

Incidentele din parcurile de distracţii nu reprezintă o noutate pentru voluntarii de Cruce Roşie din Buzău. Numai în vara aceasta  peste 300 de vizitatori ai târgului de distracţii Drăgăica au necesitat îngrijiri medicale după ce au suferit tot felul de accidente. „Au fost cu sutele care au avut suferit de la accidente. Am mai avut foarte multe persoane cu stări de leşin după ce s-au urcat în comedii”, a declarat Floarea Bârzu directorul filialei de Cruce Roşie din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite