Buzău: Băhăian promitea prime în vestiarul Gloriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băhăian în tribuna Gloriei la un meci de fotbal
Băhăian în tribuna Gloriei la un meci de fotbal

Dan Tulpan, directorul sportiv al Gloriei Buzău, a acceptat să vorbească, despre implicarea controversatului Sergiu Băhăian la echipa din Crâng. În exclusivitate pentru Adevărul de Seară, Tulpan a arătat cum a ajuns Băhăian la club şi ce anume a făcut în cele câteva luni cât i-a controlat destinele.

Cel care l-a adus, direct sau indirect, pe Băhăian la Gloria a fost chiar directorul sportiv al grupării, profesorul Dan Tulpan. Acesta a dorit la rândul lui să facă unele completări la ceea ce a spus Ionel Turturică (considerat a fi paravanul lui Băhăian la club, n.r.), tot în exclusivitate pentru AdS.

AdS: Până la urmă, direct sau indirect, a fost Băhăian adus de dumneavoastră la Gloria?
Dan Tulpan: „Nu datorită mie. Bucur (patronul, n.r.) anunţase că renunţă la Gloria şi chiar a trimis o adresă la FRF că nu se mai înscrie în campionat, în Liga a 2-a. La un moment dat, m-a sunat o cunoştinţă, este vorba de Cristi, care, după ce a văzut în presă că Bucur se retrage, m-a întrebat dacă suntem interesaţi de un alt investitor.

AdS: Cine este acest Cristi şi ce legătură avea cu fotbalul?
Dan Tulpan: Acest Cristi este impresar artistic, nu are nicio legătură cu fotbalul. Mi-a mărturisit după aceea că vrea să se bage în acest domeniu şi că a pierdut examenul de licenţiere în 2008. De fapt el se oferea să intermedieze aducerea unui alt investitor la Gloria.

I-aţi prezentat situaţia de moment a Gloriei?
Nu. Cristi m-a întrebat cât trebuie să investească un om de afaceri la Gloria. I-am spus că în jur de 30-40.000 de euro ar fi suficienţi pentru moment. A rămas că vorbim, însă deoarece aveam planificat concediul în Grecia, l-am lăsat pe domnul Turturică să se ocupe de aceste lucruri.

De câte ori v-aţi văzut cu Sergiu Băhăian?
L-am văzut de trei sau patru ori. Prima dată când a venit cu împuternicirea de la TK Invest când, de altfel, i-am prezentat şi birourile, angajaţii şi s-a arătat interesat ca orice, să zicem, potenţial acţionar. După aceea ne-am mai întâlnit la două meciuri ale Gloriei pe teren propriu.

Aţi stat de vorbă cu Băhăian? Era interesat de fotbal?
Nu am vorbit foarte mult cu el. La meciuri părea interesat de ceea ce se întâmplă pe teren şi chiar dădea impresia că s-a apropiat de echipă, mai ales că a şi intrat in vestiarul băieţilor pentru a le promite anumite prime. Numai că în afară de cei 25.000 de euro, la club nu au mai ajuns şi alţi bani şi nici Băhăian.

Continuarea acestui interviu o puteţi citi în ediţia de mâine Adevărul de Seară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite