Buzău: „Avocatul Poporului” nu mai are bani de deplasări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Biroului Teritorial Ploieşti au informat Prefectura că bugetul nu le mai permite să ţină audienţe în Buzău.Începând de luna aceasta, buzoienii nemulţumiţi nu se mai pot plânge direct reprezentanţilor instituţiei decât dacă se deplasează la Biroul Teritorial Ploieşti, la care judeţul Buzău este arondat.

„Bugetul nu mai permite deplasarea în teritoriu pentru audienţe. În contextul general suntem în situaţia să reducem cheltuielile. Cetăţenii ni se pot adresa în scris sau la sediu", ne-a declarat Ioana Enache, expert coordonator al Biroului Teritorial Ploieşti al Instituţiei Avocatului Poporului.


Prezenţa la Buzău a celor care au rolul să medieze neînţelegerile între cetăţeni şi autorităţi a fost extrem de slabă în ultima perioadă. Reprezentantul Biroului a bifat anul acesta o singură zi de audienţe, la jumătatea lunii iulie. Zece persoane şi-au spus păsul, fiecare având nemulţumiri în ceea ce priveşte modul cum le-au fost rezolvate problemele de autorităţile locale.


Instituţia Prefectului a asigurat începând din anul 2007, buna desfăşurare la Buzău a activităţii reprezentanţilor „Avocatului Poporului", însă acum nu poate face nimic pentru a-i aduce înapoi. „Motivele încetării activităţii la Buzău a Instituţiei Avocatului Poporului sunt independente de voinţa noastră. Noi doar puneam la dispoziţie spaţiul pentru audienţe", ne-a declarat Ovidiu Anghel, subprefectul judeţului Buzău.

Petiţii şi audienţe la Ploieşti

Buzoienii care consideră că drepturile le-au fost lezate de către o autoritate publică şi pot face dovada că s-au adresat înainte unei instituţii care le-a dat un răspuns ce i-a nemulţumiţit pot adresa petiţii la Sediul Biroului Teritorial al Avocatului Poporului din Ploieşti, B-dul Republicii, nr. 2-4, intrarea H, parter, camera 59 sau la adresa de e-mail avpprahova@avp.ro. Audienţele se ţin la aceeaşi adresă de luni până joi între orele 9.00-16.00 şi vineri între orele 9.00-12.00.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite