Buzău: Au devenit titulari în învăţământ la 100 de kilometri distanţă de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au aşteptat mulţi ani să prindă o catedră în învăţământ, iar astăzi, când şi-au văzut visul împlinit, au acceptat posturi chiar şi la 100 de kilometri distanţă de casă.

Inspectorii şcolari au avut astăzi misiunea să repartizeze pe posturile vacante din şcoli candidaţii cu cele mai mari note la concursul de săptămâna trecută. La Colegiul Tehnic Alexandru Marghiloman s-a făcut repartizarea cadrelor la materiile umane, inclusiv pentru catedrele de învăţători, unde a fost concurenţa cea mai strânsă. Pe cele două locuri vacante, soarta a făcut ca titulari să devină doi dascăli care au domiciliile la distanţă foarte mare de şcoala care îi va angaja.

Alina Comşa are cea mai mare notă din concurs şi a optat pentru Şcoala numărul 2 din Râmnicu Sărat. Tânăra învăţătoare ar trebui să parcurgă zilnic peste 70 de kilometri ca să ajungă la serviciu, şi alţi 70, la întoarcere. „Am luat 9,55, pentru că probabil am fost norocoasă. Totuşi nu cred că o să mă duc la Râmnic şi o să mă detaşez pentru că e prea departe de mine. Stau în Smeeni şi o să iau un post ca să pot să ajung şi eu mai uşor. Am luat postul de la Râmnic fiiidcă nu am avut de ales”, ne-a spus Alina Comşa.

Următoarea clasată a fost nevoită să accepte postul rămas. Cornelia Mărtinescu este din Râmnicu Sărat şi a ratat cu câteva sutimi şansa de a prinde post în oraşul său. A devenit titulară la o şcoală din comuna Bozioru, aflată la 100 de kilometri distanţă de casa sa. „Locuiesc în Râmnicu Sărat dar având în vedere că nu au fost decât două posturi iar colega mea optat pentru Râmnic am fost nevoită să aleg cel de-al doilea post. Să văd, poate reuşesc vreo detaşare de vreun an, iar de la anul un transfer. Financiar nu este niciun salt dar pentru mine importantă este stabilitatea”, a declarat Cornelia Mărtinescu.

Au fost însă şi norocoşi la repartizarea de astăzi. „La disciplina mea am fost singura care am obţinut nota de trecere, 9.45, următoarea fiind 6,75, la diferenţă de aproap trei puncte. Postul este în Râmnicu Sărat la Şcoala 1. A fost noroc de la Dumnezeu să fie post chiar în oraşul unde locuiesc”, ne-a declarat Adriana Răileanu, profesor de arte plastice.

Biologia şi matematica sunt materii pentru care nu au fost suficienţi candidaţi cu note peste 7, acestea urmând să fie ocupate de suplinitori. „Săptămâna viitoare există alte etape de repartizare a celor care au participat la concursul din 14 iulie, pentru că în afară de cele 49 de catedre titularizabile mai există multe altele netitularizabile, declarate de la nivelul şcolilor cu viabilitate un an, doi, trei şi pe care colegii mei le vor ocupa tot în baza algoritmului mediilor obţinute”, ne-a precizat Mariana Davidescu, inspector general adjunct IŞJ Buzău.

Potrivit Inspectoratului Şcolar, o mie de posturi vor fi ocupate de suplinitori.





Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite