Buzău: Atentat la siguranţa transportului feroviar! Calea ferată a devenit ţinta hoţilor de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile de componente de cale ferată s-au înmulţit, hoţii fiind atraşi atât de cablurile din reţeaua de comunicaţii CFR, cât şi de piese importante din vagoanele garate în Triaj. La începutul lunii martie, fapta unor astfel de infractori inconştienţi a produs întârzieri semnificative ale curselor feroviare de pe tronsonul Buzău – Boboc.

Sâmbătă, în zorii zilei, doi poliţişti din Gălbinaşi, aflaţi în serviciul de patrulare, au depistat trei tineri care săpau pentru scoaterea unui cablu de telecomunicaţii, în apropierea căii ferate. Cei trei au încercat să fugă spre câmp, însă au fost prinşi imediat şi conduşi la sediul Postului de poliţie, ocazie cu care s-a stabilit că era vorba despre doi tineri de 18 şi 20 de ani şi o tânără de 19 ani, toţi din comuna Gălbinaşi.

Suspecţii au fost preluaţi pentru cercetări de poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, din primele verificări rezultând că reţeaua telefonică subterană nu mai era folosită şi urma să fie valorificată de o societate comercială. Pe numele celor trei tineri a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de pătrundere în zona de siguranţă a căii ferate şi tentativă la furt. 

În aceeaşi noapte, poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău, în colaborare cu o patrulă de jandarmi, au prins doi buzoieni în vârstă de 17 şi 18 ani, imediat ce au sustras un capac de osie din Triajul Staţiei CFR Buzău.Cei doi au încercat să ascundă piesa respectivă în curtea unei societăţi. Şi acestora li s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de pătrundere în zona de siguranţă a căii ferate şi furt.

Cel mai grav dintre cazurile recente de atentat la siguranţa transportului feroviar datează de la începutul lunii martie.

Trenurile de pe direcţia Bucureşti - Moldova au avut timp de două zile întârzieri de până la o jumătate de oră, din cauza unor defecţiuni la sistemul de semnalizare şi comunicaţii. Problemele au apărut lângă podul de la Vadu Paşii şi au fost produse de un grup de hoţi, care au tăiat o bucată de cablu subteran, pentru a-l duce la fier vechi.

Mai multe citiţi AICI

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite