Buzău: Asociaţiile de proprietari, revoltate de scumpirea apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mărirea cu 15,5 la sută a tarifului pe metrul cub de apă potabilă de către Compania de Apă Buzău, care oricum se dublase în ultimii doi ani, a stârnit revolta reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari.

Ion Barbu preşedintele Uniunii Asociaţiilor de proprietari din Buzău, organizaţie la care sunt afiliate 39 de asociaţii cu peste 12 mii de proprietari de apartamente, crede că furnizorul de apă nu are argumente solide pentru a justifica ultima scumpite.
„ Indiferent ce argumente ar aduce reprezentanţii Companiei de Apă privind îmbunătăţirile aduse în sistem, considerăm că apa este foarte scumpă. În ultimi doi ani, preţul s-a dublat şi acum am rămas stupefiat când am văzut noile tarife valabile pentru luna trecută, de 5,05 lei pe metru cub, apa rece plus canal.” a mai spus Barbu.


La fel de supăraţi sunt şi locuitorii blocurilor din cartierul Unirii. „Eu îi întreb, oare poţi să bei o cană de apă de la robinet? Ni se strică maşinile de spălat şi instalaţiile sanitare, iar ei măresc preţul”, a spus şi Elena Topală (57 de ani), din blocul 7 – Unirii Sud..

Grafic pe următorii 37 de ani!

Reprezentanţii Companiei de Apă au emis doar un răspuns sec la toate nemulţumirile reclamate de buzoieni. „Tarifele sunt ajustate în raport cu indicele de inflaţie şi conform unui grafic prevăzut de un masterplan de dezvoltare a reţelei de apă canal în judeţul Buzău valabil pentru următorii 37 de ani. Este adevărat că au existat depuneri feruginoase care au ajuns la robinete în urma unore lucrări de conectare a reţelelor noi, dar în general nu sunt probleme cu apa”, a declarat Timotei Oprea, purtător de cuvânt al Companiei de Apă. 

 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite