Buzău: Apar efectele tăierilor necontrolate de brazi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazi de vânzare
Brazi de vânzare

Din acest an, Direcţia Silvică Buzău nu mai are la vânzare pomi de iarnă tăiaţi, pentru că aceştia sunt din ce în ce mai puţini. Buzoienii care vor să le miroasă a brad în casă de sărbători pot cumpăra unul replantabil din pepiniera silvică.

După ce ani la rândul pieţele au fost invadate de brazi tăiaţi legal, inevitabilul s-a produs: brazii sunt din ce în ce mai puţini iar Direcţiile Silvice nu mai au de unde exploata.

„În acest an, nu avem la vânzare către populaţie niciun fel de pom de iarnă tăiat, în schimb oferim din Pepiniera silvică Simileasca 2.200 de puieţi din speciile brad, molid, Douglas, cu înălţimi de 1-2 metri cu balot de pământ la rădăcină în coşuri de nuiele din răchită”, a declarat Iulia Ştiau, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Buzău.

Buzoienii au posibilitatea să cumpere pomi ornamentali replantabili din speciile brad, molid, douglas verde şi douglas brumăriu din Pepiniera Simileasca. Aceştia au înălţimi cuprinse între 80 de centimetri şi 2 metri, iar preţurile variază între 90 şi 170 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite