Buzău: Anchetă la un centru de plasament, după moartea unui copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criminaliştii buzoieni au început în această dimineaţă o anchetă la Complexul de servicii pentru copii cu handicap sever, numărul 8, din Micro 14, după ce unul dintre micuţi a murit în timp ce servea micul dejun. Cel mai probabil, spun îngrijitoarele copilului, o afecţiune cardiacă i-a curmat viaţa, la vârsta de numai zece ani.

Evenimentul tragic s-a produs în jurul orei 7, în sala de mese a unităţii. Un băieţel de 10 ani, cu multiple afecţiuni psihice şi fizice, s-a învineţit brusc la faţă şi s-a prăbuşit de pe scaun, sub privirile încremenite ale educatoarei. Prima care a intervenit a fost asistenta complexului de servicii. „Totul părea a fi în regulă de dimineaţă. Pe la 7 fără un sfert am fost chemată pentru a-i acorda primul ajutor unui copil, cianozat, care căzuse pe podea. Am încercat să-l resuscitez şi între timp a sosit o ambulanţă”, ne-a declarat Florina Manole, asistenta medicală a complexului numărul 8.

Echipajul de la Salvare a încercat să-i repornească inima micuţului de zece ani mai bine de 45 de minute însă la ora 9.00 a fost nevoit să declare decesul.

Claudia Roşioru şi educatoarea de serviciu, într-o conferinţă de presă ad-hoc

image

O echipă de anchetă de la Poliţia Buzău a ajuns ulterior în unitatea de servicii sociale pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. „La anchetă se va stabili cauza exactă a morţii. Cert este că acest copil avea probleme mari de sănătate, de la naştere, şi nu sunt suspiciuni cu privire la cauzele morţii. Avea manifestări de autoagresivitate însă era sub permanent tratament de ameliorare. Ultima oară a fost internat sptămâna trecută, la neuropsihiatrie”, a declarat Claudia Roşioru, director DGASPC Buzău.

Copilul care a decedat astăzi fusese luat în sistemul de protecţie socială încă din maternitate, de la o famili săracă din Glodeanu Siliştea, deoarece era foarte bolnav. În complexul de servicii numărul 8 au fost înregistrate anul acesta două decese iar în celelalte centre din Buzău, încă trei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite