PORTRET Alexandru Petcu, cântăreţul care vrea să devină preot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru alături de Marioara Murărescu și Traian Băsescu
Alexandru alături de Marioara Murărescu și Traian Băsescu

Tînărul de 14 ani este una dintre vedetele locale buzoiene, care cântă dumnezeieşte şi a cărui faimă a depăşit de mult graniţele judeţuluiAşa mititel cum e la stat şi la vârstă, Alexandru are o voce puternică şi a avut peste 150 de apariţii televizate, la televiziunile cu profil muzical, dar şi la televiziunea naţională. Roadele muncii sale au fost recunoscute prin cele 50 de diplome obţinute la concursuri şi numeroasele

Alexandru Petcu a început să cânte când nici nu ştia să vorbească bine. Cea care şi-a dat seama că are talent şi ureche muzicală a fost mama, iar când băiatul a împlinit cinci ani profesorul Constantin Ungureanu s-a declarat fascinat de vocea copilului.

Alexandru a apărut prima dată pe scenă alături de colegii din trupa Mini Melos, formată de profesorul Ungureanu care a adunat la un loc toate talentele din judeţ. La început, Alexandru cânta melodii simple pentru serbări după care a început să studieze cântece grele ale artiştilor consacraţi.

Profesorul Ungureanu şi-a dat seama că vocea băiatului promite mult şi l-a chemat acasă unde îl pregătea fără să îi ceară vreun leu. Studiau împreună melodii ale lui Liviu Vasilică şi ale lui Benone Sinulescu.


"Mama plângea în public, şi eu pe scenă"


În anul 2001, profesorul a trimis o piesă compusă special pentru Alexanru la preselecţia pentru Mamaia Copiilor. A trecut preselecţia iar în luna august a câştigat marele premiu.

"A fost extraordinar. Nici nu mă aşteptam să câştig iar când au anunţat nu îmi venea să cred că eu sunt. Aveam atunci şapte ani iar după decernarea premiului a trebuit să mai cânt o dată piesa Bundiţa. Am început prima strofă dar am văzut-o pe mama plângând în public şi am început şi eu să plâng pe scenă. Toată lumea s-a ridicat atunci şi a început să ma aplaude", ne-a declarat Alexandru.

De atunci, apariţiile lui Alexandru în faţa publicului s-au înmulţit. A câştigat numeroase concursuri şi a apărut la foarte multe emisiuni cu profil muzical.

Cea care l-a îndrăgit ca pe copilul ei este Marioara Murărescu care s-a îndrăgostit de vocea lui Alexandru, l-a promovat şi l-a invitat de câte ori a vut ocazia la emisiunea Tezaur Folcloric. De asemenea, Benone Sinulescu s-a declarat mândru că îl are urmaş în domeniul muzical pe Alexandru care are o voce foarte bună şi care promite mult.


Vrea să devină preot


Oricât l-a fascinat însă scena, Alexandru nu a ales să ducă o viaţa de vedetă, ci vrea să devină preot. A dat examen la Seminarul Teologic şi a fost admis cu brio iar acum îmbină muzica populară cu cea bisericească pe care o studiază la clasă.

"Visul meu este să devin preot. Îmi place foarte mult calea asta şi cred că Dumnezeu o să mă ajute să îmi îndeplinesc visul", ne-a mărturisit Alexandru.


Ce îi place: "Îmi place să fiu liber, nu support să fiu tot timpul ocupat. Îmi doresc din când în când să mai am şi timp liber. Îmi plae, de asemenea, sa pictez icoane, asta mă relaxează foarte tare. Şi recunosc că îmi place ca oricărui copil să joc fotbal, baschet şi să patinez. Îmi place să mă plimb, îmi plac excursiile în natură dar mai mult decât orice îmi place admiraţia publicului".


Ce nu îi place:"Nu îmi plac oamenii egoişti şi mincinoşi şi nu suport invidia. Nu îmi plac oamenii răi şi violenţi. Nu îmi place că nu am voie să mănânc îngeţată pentru că trebuie să îmi protejez vocea, trebuie să am grijă să nu răguşesc. Nu îmi place să mi se spună ce să fac, să fiu obligat să fac ceva."


Întrebări şi răspunsuri:


Ai putea să renunţi la muzică?
Nu pot să îmi imaginez cum ar fi să nu mai cânt. Iubesc muzica şi o să cânt toată viaţa. Vreau să devin preot şi sper să reuşesc, dar asta nu înseamnă că voi renunţa să cânt. Cred că de-aia mi-a dat Dumnezeu voce, să cânt şi să încânt sufletele oamenilor.


Are cineva un merit anume pentru cariera ta?
Cel mai mare merit îl au părinţii care m-au susţinut întotdeauna. De asemenea trebuie să mulţumesc şi profesorului Ungureanu care a crezut în mine şi m-a sprijinit fără să aibă vreo pretenţie. Dar nu în ultimul rând sunt recunoscător publicului care m-a apreciat şi m-a aplaudat întotdeauna.


PROFIL:
Născut: 18 iunie 1994, la Buzău
Familie: singur la părinţi
Studii:elev în anul I la Seminarul Teologic Chesarie Episcopul Buzăului

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite