Buzău: Agresorul unui pădurar, oprit cu ajutorul unui pistol cu bile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pădurar a trăit clipe de suspans, zilele trecute, în timp ce controla un fond forestier. Ameninţarea nu a venit însă de la vreo sălbăticiune furioasă, ci de la un beţiv înarmat cu un topor, supărat că fusese deranjat de la tăiatul ilegal de copaci.

Incidentul s-a produs pe un teren de la marginea satului Cireşu, în apropierea livezii ce aparţine bărbatului de 35 de ani. În timp ce efectua verificări pe fondul forestier, pădurarul a găsit cioata de la un fag doborât recent şi, suspectându-l pe localnicul respectiv, i-a solicitat acestuia explicaţii.

Bărbatul de 35 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a apropiat având asupra sa un topor şi i-a adresat injurii şi ameninţări, după care a încercat să îl lovească.

Pădurarul l-a somat verbal să arunce toporul, după care a executat un foc în plan vertical cu pistolul din dotare, armă neletală, cu bile de cauciuc. Bărbatul de 35 de ani a aruncat toporul şi s-a îndreptat către domiciliu, continuând să îi adreseze injurii şi ameninţări.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor pistolul, încărcătorul aferent, precum şi toporul. Pe numele bărbatului de 35 de ani a fost întocmit dosar penal ce va fi declinat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite