Buzău: Adina Răducan, o voce mare într-un corp de copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Răducan și Horia Brenciu
Adina Răducan și Horia Brenciu

"Această copilă minunată care m-a vrăjit cu vocea ei încă de prima dată când am văzut-o şi auzit-o", aşa începe să vorbească Horia Brenciu despre Adina Răducan, cea cu care a făcut duet de nenumărate ori. Este vorba despre o fetiţă de numai 11 ani dar care are o voce deosebită cu care uimeşte pe toată lumea care o ascultă.

Adina Teodora Răducan a început să cânte când încă nu împlinise patru ani. Fredona prin curte melodii ale formaţiei Andre sau ale lui Nico când a auzit-o prima dată mama sa.

La patru ani părinţii au înscris-o la un curs de canto la Şcoala Populară de Artă din Buzău unde a impresionat profesorii cu vocea sa deosebită şi foarte matură. Tot atunci a fost descoperită de profesorul Constantin Ungureanu care a selectat-o pentru completarea trupei Mini Melos.

La şapte ani Adina a a fost înscrisă de părinţi în clasa I la Liceul de Artă din Buzău la clasa de pian şi canto şi a început să participe la nenumătrate festivaluri şi concursuri. "Vreau să Fiu Vedetă", "Ploaia Steluţelor", "Mamaia Copiilor", sunt doar câteva din concursurile la care a participat Adina şi la care a luat primele locuri.

În timpul uneia dintre competiţiile muzicale la care a participat l-a cunoscut pe Horia Brenciu care s-a îndrăgăstit de vocea ei şi cu care a făcut duet pe melodiile New York, New York, Cabaret, Cose della Vita. De asemenea, Adina Răducan, la numai 11 ani, a cântat alături de nume mari ale muzicii dar dintre toţi spune că cel mai bine se simte pe scenă lângă Luminiţa Anghel şi Horia Brenciu.

"Nu cred că aş putea să fac altceva în viaţă. Îmi place foarte mult să cânt şi mă simt extraordinar pe scenă. Este adevărat că nu mai am timp să mă joc cu copiii de vârsta mea dar asta este trebuie să faci şi sacrificii dacă îţi place ceva cu adevărat", ne-a declarat cu înţelepciunea unui om matur Adina Răducan.

Adina îşi lucrează zilnic vocea. Ea face execiţii acasă, la şcoală dar merge săptămânal şi la Bucureşti unde exersează cu Crina Mardare melodii foarte grele. Fata recunoaşte că adoră publicul şi îi place enorm scena.

"Am învăţat să fiu prietenă cu publicul, să nu îmi fie frică pe scenă. Ador când mă aplaudă spectatorii şi, de asemenea, m-am obişnuit foarte repede cu camerele de filmat", ne-a declarat Adina.

Când Adina urcă pe scenă, cei care nu o cunosc o privesc cu neîncredere. E o mână de om dar când începe să cânte se cutremură sala. Are o voce superbă, foarte puternică şi se cunoaşte că e lucrată, muncită.

Adina Răducan îşi doreşte o carieră în muzică şi spune că o să muncească atât cât este nevoie pentru ca publicul să o cunoască şi să o iubească.

Profil:

Adina Teodora Răducan

Născută: 16 decembrie 1998 Buzău

Familie: Părinţii şi un frăţior mai mic în vârstă de 6 ani

Studii: Elevă în clasa a-V-a la Liceul de Artă Buzău

Întrebări şi răspunsuri:

Cum îţi petreci timpul liber? Nu prea am timp liber dar dacă nu am ce face încep să cânt sau să exersez la pian. Mă mai joc cu fratele meu şi mai stau de vorbă cu prietena mea Irina Barbu care cântă şi ea dar la vioară. Şi ascult foarte multă muzică.

Ce fel de muzică asculţi? Îmi plac mult Frank Sinatra, Ella Fitzgerald şi mai sunt şi alţii dar asta ascult cel mai mult. A, şi de curând, din păcate după ce a murit, l-am descoperit pe Michael Jackson. Mi-a adus o prietenă un CD cu el şi îmi plac mult melodiile lui. Îmi place în general muzica bună, jazz, blues, cam asta.

Ce îi place: Îi place mult muzica, să descopere noi stiluri, să fie epreciată să vadă că publicul îi apreciază muzica şi munca. Îi place să fie în central atenţiei şi îi plac foarte mult oamenii buni. De asemenea, adoră să se plimbe în natură şi să meargă în excursii să descopere locuri noi.

Ce nu îi place: Nu suportă să fie certată şi să nu fie băgată în seamă. Urăşte oamenii mincinoşi şi ipocrizia. Nu poate să asculte şi nu îi place muzica de proastă calitate sau melodii frumoase care sunt copiate şi deformate de oameni care nu au nicio treabă cu muzica.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite