Buzău: Staţiile de autobuz vor deveni adăposturi moderne, ca în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiile de autobuz vor fi modernizate
Staţiile de autobuz vor fi modernizate

Investiţia în transportul public de persoane este o prioritate pentru municipalitatea buzoiană, aşa cum s-a confirmat prima oară prin achiziţionarea unui număr de 30 de autobuze moderne, marca BMC, care au înlocuit tot parcul auto al firmei Trans Bus.

Edilii au gândit că degeaba autobuzele sunt moderne, dacă oamenii le aşteaptă, în staţii, expuşi ploilor, vântului sau soarelui puternic. Aşa că, le-au solicitat europenilor fonduri pentru modernizarea staţiilor din oraş, demers care s-a soldat cu rezultate pozitive.

Primăria Buzău este beneficiarul unei finanţări de peste 16 000 000 de euro, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, de sprijinire a dezvoltării durabile a oraşelor.

O parte din bani vor fi direcţionaţi anul acesta către modernizarea unui număr de 26 de staţii de autobuz, din toate cartierele. „Suma alocată acestui punct este de aproximativ 550 000 de lei, şi presupune montarea de adăposturi noi de autobuz adaptate la zona şi locaţia disponibilă”, ne-a declarat Marcel Ciolacu, viceprimar.

Adăposturile vor fi confecţionate din metal combinat cu material transparent, vor avea înălţimea de 2,6 metri şi vor ocupa o suprafaţă cu laturile de 5 şi 2,5 metri. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite