Activitatea la Casa de Pensii Buzău este blocată de cererile pentru biletul de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii Casei de Pensii din Buzău se confruntă de la începutul anului cu o avalanşă de cereri pentru biletele de tratament în staţiunile balneoclimaterice din ţară.

Casa Judeţeană de Pensii Buzău a început înregistrarea cererilor la insistenţele pensionarilor care de câteva zile au invadat holurile instituţiei.

Pentru că reprezentanţii instituţiei  sunt în imposibilitatea de a detalii clare în absenţa unui comunicat oficial al Casei Naţionale de Pensii Publice, bătrânii sunt rugaţi să depună cereri abia la primăvară. “Casa Naţională nu a comunicat caselor teritoriale normele de înregistrare şi alocare a biletelor de tratament pentru anul 2011. Ştim doar că rămân valabile criteriile de alocare a biletelor de tratament ca în anul 2010, în sensul că nu contează numărul şi data înregistrării cererii, ci doar punctajul solicitantului calculat în funcţie de tipul de pensie, cuantumul ei şi dacă a mai beneficiat de billet de tratament în ultimii ani . În acest sens rugăm solicitanţii de bilete de tratament care nu intenţionează să plece la tratament înainte de luna aprilie 2011 să evite aglomeratia inutilă la ghişeele instituţiei” a declarat Carmen Androne directorul  Executiv al Casei de Pensii din Buzău.

Deşi explicaţiile frunizate de reprezentanţii instituţiei sunt cât se poate de clare, bătrânii vor să se asigure că vor prinde un loc la tratament. “Nu cred în explicaţiile astea pentru că nici anul trecut n-am reuşit să plec în staţiune că n-au mai fost locuri. Vreau să fiu sigur că prind un loc , de-aia am venit de-acum” ne-a declarat Ion Cornea pensionar.

La această dată Casa Naţională de Pensii Publice, abia negociază cu operatorii hotelieri biletele de tratament balnear vor fi alocate pentru anul în curs.

Anul trecut, peste 4000 de buzoieni au primit biletele de tratament în 27 de staţiuni din ţară.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite