Buzău: Accident în lanţ, din cauza poleiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuz implicat într-un accident rutier
Microbuz implicat într-un accident rutier

Accident în lanţ, marţi aseară, pe drumul European 85, în localitatea Poşta Câlnău. Un microbuz de persoane a intrat într-un camion care circula în faţa sa, după ce acesta acroşase un autoturism intrat în derapaj. Poleiul de pe carosabil a făcut ca manevrele de frânare ale şoferilor să fie inutile, cele trei vehicule intrând una în alta.

Şoferul unui autoturism care circula dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău a ignorant avertismentele poliţiştilor şi a călcat pedala de acceleraţie, mai mult decât trebuia. O manevră greşită i-a transformat maşina într-o sanie de nestăpânit, din cauza poleiului. Un camion care venea din spate a intrat de asemenea în derapaj şi a izbit uşor autoturismul din faţă. Faza s-a repetat o secundă mai târziu, cu un microbuz de transport persoane.

Atât şoferul camionului cât şi şi cel al microbuzului spun că nu au mai avut ce face după ce s-au trezit cu maşinile în faţă. “A fost gheaţă pe jos am pus frâna de motor dar nu am mai putut face nimic. M-am lovit la genunchi dar bine că nu au păţit pasagerii ceva”, ne-a declarat Ovidiu Metea, şoferul microbuzului.

Cei doi pasageri din microbuz au fost preluaţi de un alt autovehicul şi transportaţi la destinaţie. Cel puţin două ore s-au chinuit şoferii celor trei vehicule să îşi scoată maşinile din şanţ, asta în condiţiile în care mai multe pluguri de deszăpezire au trecut pe lângă ei.

Circulaţia pe drumurile din judeţ a fost îngreunată de poleiul de pe carosabil şi viscolul care a suflat în rafale de peste 80 de kilometri pe oră.

Traficul rutier este, în continuare, oprit pe DN 22, tronsonul dintre Râmnicu Sărat şi limita cu judeţul Brăila.

De asemenea, se menţinere restricţia de pe DN 10, între Buzău şi Cislău, interzicându-se accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Circulaţia autovehiculelor mai este oprită pe anumite sectoare din următoarele drumuri judeţene:

    * DJ 203 K, pe raza comunei Săgeata;
    * DJ 203 A, între Grebănu – Murgeşti;
    * DJ 214 A, între localităţile Caragele – Ruşeţu;
    * DJ 203 E, Ruşeţu – Padina;
    * DJ 202, pe raza comunei Puieşti;
    * DJ 220, între localităţile Gara Bobocu şi Cochirleanca;
    * DJ 102 H, între localităţile Glodeanu Siliştea – Cârligu Mic.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite