A plecat cu nepotu’ să fure din casa unui consătean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mereu ai de învăţat numai lucruri bune de la rudele mai mari. O dovedeşte un copil din Mărăcineni, judeţul Buzău, pe care unchiul său l-a luat, zilele trecute, ca partener la o spargere. Cei doi au furat vechituri şi un cocoş din gospodăria unui vecin.

Un bătrân în vârstă de 72 de ani s-a prezentat ieri la sediul Poliţiei Comunale Mărăcineni pentru a reclama că în noaptea de 4 spre 5 februarie, dintr-un imobil nelocuit pe care-l deţine pe raza satului Potoceni i-au fost furate un butoi din tablă prevăzut cu serpentină din cupru, o plapumă, un topor şi un cocoş.

Prejudiciul total a fost estimat la suma de 400 de lei. La anchetă, poliţiştii au stabilit că autori ai spargerii sunt doi localnici, rude, unul în vârstă de 26, iar celălalt de 12 ani.

În urma investigaţiilor efectuate a rezultat că activitatea fusese programată în cursul zilei de 4 februarie, când tânărul de 26 de ani a mers la locuinţa nepotului său, de 12 ani şi i-a propus acestuia ca în cursul nopţii să meargă cu el să fure fier vechi din curtea unui imobil nelocuit. În seara respectivă, minorul a rămas de pază, iar tânărul a intrat în curtea imobilului prin spate, profitând de faptul că gardul împrejmuitor era rupt pe o porţiune.

Bunurile furate au fost duse la locuinţa nepotului a doua zi, mama acestuia valorificând obiectele confecţionate din fier la un centru de colectare a fierului vechi, în schimbul sumei de 130 de lei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru a se stabili dacă suspecţii au mai comis sau nu fapte asemănătoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite