A fost îngropată o investiţie de miliarde. In loc să se termine un pasaj subteran ce era aproape gata în 1990, s-au cheltuit bani cu astuparea acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a terminat de astupat ceea ce trebuia să fie singurul pasaj pietonal din oraş, pe sub Bulevardul Unirii. Numai îngroparea investiţiei făcută pe vremea comuniştilor a costat 150.000 de lei

Pasajul  pietonal din Buzău, început în 1987 cu investiţii mari şi neterminat vreodată, a dispărut  definitiv sub ultimul petec de asfalt, turnat de angajaţii Urbis Serv.

Lucrarea era aproape gata în momentul căderii regimului comunist, dar după 1990 niciun edil nu a mai fost în stare să o termine.

Singura tentativă de resuscitare a „gropii” a fost în 2006. Un afacerist concesionase obiectivul pentru a-l transforma în centru comercial însă acesta intenţiona, de fapt, doar să ridice construcţii la gurile de acces, fără să intervină şi în subteran. Investiţia a eşuat în urma unor procese în instanţă.

Pasajul, care a rezistat 23 de ani sub formă de şantier peren, în mijlocul oraşului, a fost în cele din urmă astupat. La miliardele cheltuite acolo până în 1990, s-a mai adăugat încă un miliard şi jumătate de lei vechi, cât a costat îngroparea şi asfaltarea.   „Plăcile de beton, care au acoperit intrările şi ieşirile, sunt făcute dintr-un beton special şi au costat aproape 80.000 de lei. Toată investiţia a costat  cam 150.000 de lei, cu asfaltare cu tot”, a declarat Marcel Ciolacu, viceprimar.

Mulţi dintre buzoienii care tranzitează acum zona pasajului de care mai amintesc doar peticele noi de asfalt, nu-şi pot explica cum s-a ajuns la eşuarea proiectului. “Trăim în România, ce construim astăzi astupăm mâine.Nu înţeleg cum au putut să astupe o investiţie foarte costisitoare pe care nu o mai pot face în ziua de azi” a declarat Viorel Nistor, de  50 de ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite