Buzău: 1,7 lei te costă parcarea în centrul oraşului. Mai aştepţi şi rest?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au aprobat în ultima şedinţă de consiliu majorarea taxei de parcare. Este a doua modificare de tarife, de la începutul anului, prima aducând o creştere de la 1,5 lei, la 1,65 lei, zecimale care au pus în dificultate chiar şi aparatele de taxat. Acum, preţul a crescut de la 1,65, la 1,7 lei. Majoritatea şoferilor spun că în realitate plătesc 2 lei, pentru că fie nu mai aşteaptă restul, fie încasatorii nu au

SC Urbis-Serv are în administrare un număr de 12 parcări publice cu plată, în care taxarea se face pe bază de tichet de la casier sau de la aparatele de taxat. În iarnă, cele cinci parcometre  din zona centrală s-au defectat atât din cauza gerului dar şi din cauză că softul nu a acceptat tarif cu zecimale, după prima majorare, de la 1,5 lei, la 1,65 lei.

„Aparatele s-au defectat frecvent în această iarnă din cauza gerului, care se pare că nu le face prea bine. Apoi a urmat problema cu noile tarife pentru parcare aprobate de consiliul local care conţin zecimale după ce preţul a fost ridicat la 1,65 lei. Echipamentele nu au fost prevăzute pentru astfel de ajustări şi ca urmare nu putem modifica tarifele. Sperăm ca din aprilie să repornim şi aparatele. Oricum până atunci se va recalcula şi o nouă taxă de parcare, fără zecimale", declara luna trecută Petre Burada, directorul societăţii de administrare a domeniului public Urbis-Serv Buzău.

Societatea Comercială Urbis-Serv a solicitat modificarea unei hotărâri mai vechi prin care s-a stabilit taxa specială pentru parcarea autoturismelor în parcările din municipiul Buzău la suma de 1,65 lei/oră, motivând că „aparatele de taxat nu pot fi programate pentru fracţiuni de 0,05 lei, iar casierii încasatori întâmpină greutăţi la acordarea conducătorilor de autoturisme a restului de 0,05 lei”.

Cu toate că majorarea este nesemnificativă, pe hârtie, mulţi şoferi spun că în realitate plătesc doi lei în parcările cu casieri. „Nu o dată mi s-a întâmplat să nu aibă taxatorii rest. Şi chiar dacă au mărunt, tendinţa şoferilor grăbiţi este să renunţe la rest. Înainte, întindeai mâna pentru 50 de bani, când costa parcarea un leu şi cincizeci de bani. Acum, ce să zic, dacă bacşişul le-ar rămâne taxatorilor, nu m-aş supăra, pentru că şi-aşa cred că au salarii foarte mici”, ne-a spus Ionuţ Staicu, distribuitor de produse alimentare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite