Buzău: „Zilele staţiunii Sărata Monteoru”, atracţia sfârşitului de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest week-end, Primăria şi Consiliul Local din Merei în parteneriat cu ANTREC Buzău, organizează prima ediţie a festivalului Zilele Monteoru.

Organizatorii îşi doresc să readucă în atenţia publicului staţiunea balneară Sărata Monteoru, cândva celebră în lume şi comparata cu Baden-Baden si Karlovy Vary în urmă cu un secol.
 
Astfel, turiştii care vor vizita în acest week-end staţiunea Sărata Monteoru vor avea ocazia să asiste la parada costumelor interbelice, să asculte acordurile de fanfară, iar pe înserat să se delecteze cu arii din operete celebre, interpretate de artiştii Teatrulul Naţional de Operetă “Ion Dacian”.

În dorinţa de a promova valorile naţionale, va fi organizată Cupa Monteoru la oină, disciplină considerată sportul naţional al românilor.
Un alt punct de atracţie maximă pentru turiştii ce ajung la Monteoru în acest sfârşit de săptămână este Târgul de Produse Tradiţionale şi Meşteşugăreşti, cu posibilitatea degustării mărcilor gastronomice buzoiene: babic, cârnaţi de Pleşcoi, brânză şi covrigi de Buzău. Totul stins cu vin de Dealu Mare-Dealul Istriţa.

Tot cu această ocazie, organizatorii pregătesc un program atractiv şi pentru copii, prin spectacolul muzical “ Cocoşelul Neascultător” al Teatrului Naţional de Operetă, lansarea cărţii de poezii pentru cei mici “ Luminile Cetăţuiei” - autor Marcela Marin, dar şi un spectacol de iluzionism al Teatrului de Magie Bucureşti.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite