Buzău: „In memoriam Vali Sterian”, la Cafeneaua Artiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vor susţine recitaluri Florin Chilian, Mircea Bodolan, Emeric Imre şi trupa „Forţele de Muncă". Memorialul Vali Sterian din această seară are loc la 11 ani de la moartea celebrului folkist. Spectacolul va începe la ora 22.00.

Unul dintre cei mai mari folkişti ai României, râmniceanul Valeriu Sterian, va fi comemorat în această seară la Cafeneaua Artiştilor, de Florin Chilian, Mircea Bodolan, Emeric Imre şi trupa „Forţele de Muncă", din Râmnicu Sărat.


Spectacolul este programat să înceapă la ora 22.00, preţul unui bilet fiind 20 de lei. Ca şi anul trecut, pe durata celor patru recitaluri, pe un ecran amplasat în fundal vor fi proiectate imagini cu Valeriu Sterian.


Florin Chilian, capul de afiş al spectacolului din această seară, nu se află la primul eveniment menit să îl comemoreze pe Vali Sterian. În 2005, a cântat în cadrul concertului, la Râmnicu Sărat, alături de Victor Socaciu şi Vasile Şeicaru, iar anul trecut a fost la memorialul organizat în T'essence Pub, împreună cu Nicu Alifantis.


Un moment deosebit al evenimentului din această seară va fi recitalul trupei „Forţele de Muncă", originară din oraşul natal al lui Vali Sterian. Dan Manciulea, Sorin Călin şi Mihai Râpeanu vor interpreta atât melodii din repertoriul celui comemorat de ei, cât şi compoziţii proprii. „Sper să ajungem în formaţie completă şi să poată ajunge şi Mihai, care tocmai a devenit tătic", spune Sorin Călin, de la „Forţele de Muncă".


Cei trei membri ai trupei râmnicene se încăpăţânează să ducă mai departe cântecul cu mesaj social, gen al folkului pe care chiar Valeriu Sterian a insistat de-a lungul carierei sale.


Liderul trupei, Dan Manciulea, crede că, deşi înoată împotriva curentului, va atinge ţărmul într-o bună zi. „Folkul românesc, mai ales cel ofensiv, a cam murit pentru că aceia care sunt folkişti cu adevărat nu mai sunt primiţi în el. Reprezentanţi de seamă, ca Ada Milea, Daniel Iancu, au cam dispărut", declara în 2010 pentru Adevărul de Seară, Dan Manciulea, liderul trupei.


Memorialul Vali Sterian din această seară are loc la 11 ani de la moartea artistului. Cariera folkistului născut în anul 1952 în municipiul Râmnicu Sărat s-a încheiat subit în septembrie 2000, după ce a fost răpus de cancer, cu trei zile înaintea aniversării sale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite