Buzău: Topul celor mai ciuruite străzi din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu topirea zăpezii în carosabil „au răsărit" zeci de gropi care pun la încercare nervii conducătorilor auto. Şoferii sunt îngroziţi că trebuie să îşi ducă tot mai des maşinile la service pentru că se strică în craterele din asfalt.

Coşmarul acestora îl reprezintă cinci artere din municipiu ori neasfaltate, ori pline de gropi.

Pe primul loc în topul celor mai proaste străzi se află strada Primăverii, care nu a fost niciodată asfaltată şi care dă bătăi de cap nu doar şoferilor, ci şi pietonilor care la fiecare ploaie trebuie să iasă din casă cu cizme în picioare.

„Dacă plouă, copiii noştri ajung la şcoală sau la grădiniţă plini de noroi. De când locuiesc eu aici nu am văzut asfalt şi nu înţeleg de ce ne lasă de izbelişte. Cred că sunt condiţii mai bune şi la ţară că noi ne murdărim şi dacă ieşim să cumpărăm o pâine", ne-a spus Ionel Mitrache, un locuitor de 52 de ani din cartierul Primăverii.

Locul doi este ocupat de strada Viilor pentru care şoferii dau adevărate lecţii de curaj atunci când circulă pe aici.
„E o nenorocire strada, este jalnică. Vin des în zonă mereu mi-e frică să nu îmi rup maşina mai ales că ştiu că în urmă cu ceva timp o maşină a rămas blocată în noroiul ăsta", ne-a spus Ioan Ciurea, un buzoian de 47 de ani.
Pe poziţia trei este situată strada Hangarului, spre disperarea aspiranţilor la permisul de conducere, pentru că de aici începe traseul la examinare.

Ultimele două locuri sunt ocupate de Orizontului şi Dinicu Golescu. „La noi în cartier este ca la ţară. Cel puţin strada asta este un dezastru, plină de gropi, noroaie, când plouă îmi intră apă şi în curte. Ca să ajung şi eu curat în oraş sau unde am treabă trebuie să îmi iau încălţăminte de schimb sau pungi în picioare", ne-a spus Ionel Scarlat, în vârstă de 47 de ani.
Unele din aceste străzi urmează să fie asfaltate în acest an, banii pentru aceste lucrări provenind dintr-un credit bancar garantat de Primăria Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite