Buzău: Casă nouă pentru câinii comunitari din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzău: Casă nouă pentru câinii comunitari din Buzău
Buzău: Casă nouă pentru câinii comunitari din Buzău

Primăria investeşte 1,3 milioane RON în noul padoc.

CITEŞTE ŞI:


Problema câinilor fără stăpân şi-ar putea găsi rezolvarea, măcar parţial, în următoarele săptămâni, odată cu inaugurarea unui prim tronson cu 60 de cuşti, în curtea societăţii Urbis Serv din cartierul Simileasca.
Autorităţile locale au decis la jumătatea acestui an să aloce suma de 1,3 milioane de lei în amenajarea unui padoc nou pentru câini, la marginea oraşului, cu mai multe locuri şi condiţii de adăpostire la standarde europene. Noul adăpost va fi structurat pe trei tronsoane care vor include aproape 200 de cuşti.

Potrivit proiectului, cuştile sunt confecţionate din fibră de sticlă iar ţarcurile sunt din plasă de sârmă. Un prim tronson cu 60 de locuri a fost finalizat şi de luna viitoare ar putea găzdui primii 120 de câini adunaţi de pe străzi. O celulă este proiectată să adăpostească doi câini. “Tronsonul unu este déjà gata însă nu putem să aducem câini pentru că locaţia nu este gata încă. În vecinătate trebuie să pornim ridicarea unui pavilion care va găzdui sediul administrativ, dispensarul veterinar şi maternitatea. Peste cel mult o lună de zile, cred că vom inaugural noul padoc”, ne-a declarat Petre Neagu, directorul Urbis Serv, administratorul adăpostului.

Organigrama noului obiectiv conţine 11 posturi de medic veterinar, asistent veterinar şi îngrijitori, pe care primăria trebuie să îi angajeze înainte de inaugurarea padocului.
Primii “locatari” vor fi adunaţi de pe străzi de către echipele de hingheri de la firma de salubrizare a oraşului. Ei vor trece prin cabinetele medicilor veterinari, pentru a fi deparazitaţi, sterilizaţi şi trataţi, dacă sunt bolnavi.
Ulterior, aici aduşi şi cei 120 de câini care în prezent sunt închişi în padocul vechi de pe strada Horticolei, care se află pe un teren revendicat.

Apărătorii drepturilor animalelor monitorizează construcţia padocului din Simileasca şi spun că déjà şi-au notat câte ceva pe lista neagră. “Noul padoc este făcut după un model din Bucov şi ştim déjà că pereţii din fibră de sticlă nu sunt în regulă. Când o să dea gerul, animalele o să sufere”, a declarat Silvia Rus, preşedintele Asociaţiei “Prieteni Credincioşi”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite