Buzoienii sunt obligaţi să plătească ceea ce nu pot consuma: apa caldă neagră de la robinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de locatari din cartierul Micro 14 sunt revoltaţi că sunt puşi la plată atunci când apa caldă curge cu impurităţi. Locatarii din patru blocuri turn au ajuns miercuri în pragul disperării după ce au constatat că aproape o zi întreagă apa caldă menajeră de la robinet nu mai putea fi folosită.

Neplăcerile din cartierul Micro 14 au apărut după ce Regia Autonomă Municipală (RAM) din Buzău a efectuat lucrări de întreţinere la blocurile 41,50,51 şi 52 arondate la centrala termică CT 1.

Deşi apa caldă nu a putut fi folosită la consumul casnic, plata facturilor nu va suferi nicio schimbare. Din declaraţiile şefilor RAM reise că buzoienii vor mai avea mult de aşteptat până când apa caldă mizerabilă livrată pentru consumul casnic va fi scăzută periodic din facturi.

"Acestea sunt condiţiile în momentul în care faci reparaţii, se mai întâmplă să vină şi apă murdară. Trebuie căutată o soluţie pentru că dacă acum le vom scădea din factură ne vom trezi şi cu alte solicitări de acest gen care nu sunt întotdeauna reale. O să discut şi cu preşedinţii de asociaţii şi poate o să găsim o soluţie în astfel de cazuri" a declarat Constantin Tacea, directorul RAM Buzău.

Plătesc curăţarea conductelor

Până când reprezentanţii companiei de termoficare vor găsi o soluţie la aceste nereguli, abonaţii sunt nevoiţi să contribuie pe banii lor la curăţarea conductelor de apă pline de nămol.

„M-au anuntat că au o lucrare, dar nu mi-au spus şi că o să ne scadă vreun procent la factura de apă caldă. Ni se pare revoltător. Am întrebat la centrală de ce trebuie să plătim ceva mizerabil ce nu consumăm, dar ni s-a comunicat ca să ne facem mai bine probleme în legătură cu căldura, pentru că se va întrerupe din cauza datoriilor" a declarat Gheorghe Bălăşoiu, preşedintele Asociaţiei de Locatari din cartierul Micro 14.

Reprezentanţii Uniunii Asociaţiei de Proprietari (UAP) din Buzău au însă o soluţie radicală la această problemă şi spun că locatarii care şi-au irosit banii pe consumul apei mizerabile ar trebui să refuze plata facturilor.

„Ar trebui să ceară recalcularea pentru că pe reprezentanţii acestei companii nu-i intereseaza oamenii, ci doar banii. Apoi ar trebui să cerceteze mai bine legile şi să vadă că există o prevedere care reglementează scăderea unui procent din aceasta apă murdară, dar dânşii nu prea au timp sa studieze problemă .Din acest motiv au dezamăgit consumatorii şi acum trebuie să se astepte chiar şi la desfiinţare" a declarat Gheorghe Tănăsescu, preşedintele UAP din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite