Buzău: Alunecările de teren ameninţă să izoleze satul Dâlma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pământul de pe dealurile din nord-vestul judeţului a luat-o la vale şi ameninţă casele din două localităţi. O gospodărie este deja afectată în satul Dâlma din comuna Scorţoasa, alunecarea de teren ajungând foarte aproape de casă iar autorităţile sunt pregătite de evacuarea localnicilor.

Alunecarea de teren a afectat şi un drum sătesc pe o distanţă de 30 de metri şi se apropie de drumul comunal, existând chiar riscul izolării a trei gospodării.

"Este o alunecare de teren veche care s-a reactivat şi pune în pericol accesul în comună. Dacă aceasta va înainta se va întrerupe circulaţia şi nu există altă cale de acces în comună, iar trei case vor rămâne izolate. Acum căutăm soluţii să prevenim o astfel de situaţie", ne-a spus Traian Răican, primarul comunei Scorţoasa.

Pericol şi în Pârscov

Şi în satul Lunca Frumoasă din comuna Pârscov o locuinţă a suferit avarii. Aici pericolul este amplificat şi de trepidaţiile produse de traficul auto pe DJ 203 L. O gospodărie a suferit mai multe fisuri atât în interior, cât şi în exterior şi are nevoie de reparaţii.

„Pentru gestionarea acestor situaţii la faţa locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care monitorizează permanent evoluţia alunecărilor de teren", ne-a declarat Dănuţ Nicolae, comandantul ISU Buzău.

Ultima alunecare de teren într-o zonă locuită a judeţului Buzău a fost înregistrată în luna noiembrie a anului trecut în localitatea Chirleşti din Nehoiu. Atunci versantul se deplasa cu mai mult de 10 metri pe zi şi ameninţa Drumul Naţional 10 Buzău- Braşov. Totodată o locuinţă a fost înghiţită de pământ şi o familie a fost evacuată.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite