Burse şi cursuri pentru 20.000 de şomeri buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii fără un loc de muncă au ocazia ca luna viitoare să se angajeze sau să se califice pentru altă meserie. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţelor de Muncă încearcă să găsească diferite soluţii pentru ca rata şomajului, de 10,4 acum, să nu mai crească, ba dimpotrivă să se diminueze.

Începând cu această lună, şomerii au din nou oportunităţi de angajare. Cei care nu au reuşit să se angajeze la bursa locurilor de muncă organizată în luna aprilie sau care au o meserie care nu este căutată în prezent de patroni, se pot califica în alt domeniu, căutat acum pe timp de criză. AJOFM organizează patru cursuri de formare profesională destinate celor în căutarea unei slujbe.


„Pentru cursurile de formare profesională sunt patru specializări, de lucrător în comerţ, referent resurse umane, contabil şi frizer. Fiecărei specializări îi sunt alocate 28 de locuri, deci în total peste 100 de persoane vor avea o altă meserie", ne-a declarat Valeriu Dimciu, directorul AJOFM Buzău.


Încă o şansă la bursă


La începutul lunii viitoare, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău organizează bursa locurilor de muncă adresată tinerilor care părăsesc sistemul de protecţia a copilului, însă la eveniment sunt aşteptate şi celelate categorii de şomeri. Astfel aceştia vor încerca să îşi găsească o slujbă, în condiţiile în care concurenţa va fi destul de mare.

De exemplu, la bursa similară desfăşurată anul trecut în Buzău şi Râmnicu Sărat au participat 700 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre acestea doar 40 de tineri provenind din sistemul de protecţie a copilului, sute de persoane fiind din celelalte categorii de şomeri. „Pe 2 iulie se va organiza în municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat bursa locurilor de muncă adresată tinerilor care provin din centrele de plasament, în primul rând le vom acorda lor o şansă. De asemenea, pot participa şi ceilalţi şomeri, însă noi nu îi vom obliga să se prezinte", a mai adăugat directorul AJOFM Buzău.

Anul trecute, sute de slujbe


La bursa organizată anul trecut pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului au participat 36 de angajatori care au oferit peste 400 de slujbe în meserii precum zidar, dulgher, betonist, cofetar, patiser sau brutar. În 2009, au fost peste 700 de şomeri, 300 dintre aceştia fiind selectaţi pentru interviu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite