Bunica României, Cetăţean de Onoare al Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bătrână femeie din România, Ecaterina Găman, care în cei 106 ani ai săi a prins o răscoală, trei regi, şi două războaie mondiale, este de astăzi cetăţean de onoare al Municipiului Buzău.

Ecaterina Găman, din Beceni, este la cei 106 ani ai săi, împliniţi vara trecută, cea mai longevivă femeie din toată ţară. Această distincţie este cadoul de Crăciun oferit de consilierii locali femeii care a născut 11 copii şi nu a trecut vreodată pe la doctor.

Bunica României s-a născut în anul 1904 în comuna Beceni şi tot acolo trăieşte şi acum. Chiar dacă nu locuieşte în municipiu, consilierii locali au votat astăzi ca femeia să fie numită Cetăţean de Onoare al Municipiului Buzău. „Toate personalităţile reprezentative ale judeţului Buzău sunt valori şi ale muncipiului, pentru că este reşedinţă de judeţ şi toţi trec măcar o dată în viaţă şi pe aici. Am mai avut un precedent cu Cornel Penu , triplu campion mondial la handbal şi cu George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel care au devenit cetăţeni de onoare pentru imensa contribuţie la promovarea imaginii oraşului”, a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite