Bugetul de criză afectează atât profesorii, cât şi elevii- Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei
Revista presei

Ziarele de astăzi titrează despre bugetul mic din acest an al Primăriei, care a condus la economii foarte mari în învăţământul buzoian. Elevii nu îşi mai primesc bursele, iar profesorii se aşteaptă la salarii mai mici cu câteva procente.

Cu "Rata" în instanţă
Profesorii încep să reclame că nu li se mai decontează abonamentul


Mai mereu sărite "din schemă" când vine vorba despre aprobarea sumelor repartizate la buget, cadrele didactice au reuşit cu greu, şi adesea doar apelând la instanţe, să obţină o serie de drepturi fireşti, o parte din acestea rămânând însă doar pe hârtie.

Printre altele, şi decontarea abonamentului, în realitate însă învăţătorii şi profesorii navetişti continuă, în majoritate, să se deplaseze cu bani din propriile buzunare către şcoala unde au găsit post. Potrivit secretarului executiv al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Cristache Bratu, situaţia aceasta se datorează faptului că primăriile duc şi ele lipsă acută de bani şi multe dintre ele îşi desfăşoară activitatea cu resurse minime, la limita subzistenţei. (Viaţa Buzăului)


Se ieftineşte gigacaloria ?


În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Constantin Boşcodeală a discutat în termeni optimişti despre posibilitatea reducerii preţului la gigacalorie, după ce, se pare, Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă ce va stabili creşterea preţului la energia electrică. Astfel, Ecogen va putea produce energie termică sub preţul actual al pieţei, respectiv sub preţul celei care este furnizată către consumatori, prin intermediul procedeului clasic. (Viaţa Buzăului)


La ceas aniversar
Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Buzău, 96 de ani de activitate


Vineri şi sâmbătă, Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Buzău a sărbătorit cei 96 de ani de existenţă, printr-o serie de manifestări ştiinţifice şi sportive. Evenimentul a fost organizat de conducerea liceului, în colaborare cu Primăria şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, precum şi cu sprijinul Casei Corpului Didactic şi Liceului de Artă "Margareta Sterian".(Viaţa Buzăului)


Bani mai putini pentru profesorii buzoieni si burse taiate de pe lista pentru elevii din oras

Vesti nu tocmai bune pentru cadrele didactice din municipiul Buzau dar mai ales pentru elevii care ar fi trebuit sa primeasca anul acesta burse de merit ori burse sociale. Banii din bugetul local destinat celor doua capitole sunt mult mai putini decat cei aprobati in 2009, sumele neacoperind necesarul pentru bursele care ar trebui sa ajunga la elevii din oras. In ceea ce-i priveste pe profesori, diminuarea bugetului ar putea insemna salarii mai mici cu cateva procente bune. (jurnaluldebuzau.ro)

HCM Constanta la un pas de o calificare istorica la Buzau

Campioana Romaniei la handbal masculine, HCM Constanta intalneste astazi la Buzau in cadrul grupelor Champions League formatia elena PAOK Salonic. Cu doua etape inainte de final, campioana Romaniei ocupa locul 4 in grupa A fiind la un pas de a se califica in faza urmatoare a Ligii Campionilor. (jurnaluldebuzau.ro)

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite