Buget de criză, aprobat de Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suma este insuficientă pentru a acoperi toate necesităţile din judeţ în acest an. Cele mai afectate vor fi investiţiile, printre care şi continuarea lucrărilor la noua maternitate în cazul cărora termenul de finalizare va fi prelungit cu un an tocmai din lipsă de fonduri.

Consilierii judeţeni şi-au dat astăzi acordul pentru bugetul pe 2011. Acesta se ridică la valoarea de 199.536.000, însă cheltuielile totale necesare pentru judeţul Buzău au valoarea de 216.327.530 de lei, ceea ce duce la un deficit de 16.791.530 de lei. Bugetul de criză alocat pentru acest an va afecta în primul rând investiţiile precum maternitatea sau drumurile judeţene.

„Este un buget care asigură o funcţionalitate la limita existenţei tuturor unităţilor subordonate Consiliului Judeţean şi totodată a Consiliului Judeţean. Asigură şi o mică parte din investiţii, dar va fi afectată finalizarea Maternităţii, care probabil se va amâna un an. Probleme sunt şi în cazul drumurilor judeţene pentru că suma alocată, 20.000.000 de lei, este insuficientă pentru a gestiona 1.000 de kilometri de drumuri judeţene, în condiţiile în care vrem asfalt şi să fie bine întreţinut", a declarat Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău.


Bugetele reduse din 2010, respectiv 2011, îşi pun serios amprenta pe infrastructura judeţului. „Anul trecut a fost o jale cu banii pe care i-am avut pentru drumurile judeţene, ne-am descurcat foarte greu. Sperăm ca în acest an să reuşim să facem măcar plombările necesare şi covoraşele bituminoase, cât şi asfaltarea unor porţiuni din drumurile judeţene care acum sunt pietruite", a mai adăugat Victor Mocanu.


Împărţire inegală


Prefectul judeţului Buzău consideră că unele comune au fost defavorizate şi nu primesc sume suficiente pentru nevoile lor. „Nu este o repartizare echitabilă, nu am înţeles de ce 30 de localităţi au primit sume substanţial mai mici decât celelalte 57. Iar investiţiile la nivelul judeţului vor fi afectate de aceste bugete", a declarat Paul Beganu, prefectului judeţului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite