Bucureşti: Al Bundy, şofer pe Duster

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dodge-ul familiei Bundy era, de fapt, un Plymouth Duster din 1972. Numele ales de Dacia pentru SUV-ul produs la Mioveni a fost folosit în anii ’70 şi de Chrysler

Prima maşină care a purtat numele „Duster" (n.r. - în engleză, dust - prăfuit) a fost un coupe sportiv foarte apreciat, lansat în 1970 pe piaţa din SUA de Chrysler. Plymouth Duster, considerat un veritabil muscle-car (maşină americană puternică, dar care consumă foarte mult), a fost fabricat până în 1976.

image

În zilele noastre, Duster-ul american este o maşină de colecţie, pentru modelele bine întreţinute proprietarii cerând chiar şi 20.000 de dolari. La creşterea faimei acestei maşini a contribuit din plin şi serialul de comedie "Familia Bundy".

Deşi în film Al îşi numea automobilul "Dodge", după o analiză atentă specialiştii au descoperit că la filmări s-a folosit, de fapt, o altă maşină, Plymouth Duster. Ambele sunt deţinute de Chrysler şi au fost create după modelul Plymouth Valiant.


Aro Duster, doar pentru englezi
Nu este prima dată când Dacia se foloseşte de numele Duster. Tot sub acest nume a fost comercializat, în anii '80, numai în Anglia, modelul Aro 10. Duster-ul optzecist a fost apreciat de mulţi pentru preţul mic, dar şi criticat pentru performanţele slabe.

image

Primul SUV Dacia, Duster, a fost prezentat oficial, săptămâna aceasta, la Salonul Auto de la Geneva. La jumătate lunii aprilie, primele modele Duster vor ajunge la dealeri care vor derula, în perioada 15-18 aprilie, operaţiunea „Porţi Deschise", toţi cei interesaţi putând să încerce SUV-urile produse la Mioveni.

Vânzările efective vor începe pe 19 aprilie. „I-am ciuruit! Am surprins din nou lumea auto, lansând, de data aceasta, un vehicul de teren accesibil tuturor şi cu emisii reduse de dioxid de carbon, un vehicul robust la un raport preţ/calitate greu de egalat", a declarat pentru „Adevărul", Constantin Stroe, vicepreşedintele Dacia, la întoarcerea de la Salonul de la Geneva.


100 de SUV-uri Dacia Duster sunt produse, zilnic, la uzina de la Mioveni, dar capacitatea maximă de producţie poate ajunge şi la 25 de unităţi de oră

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite