Buzău: Boala disponibilizărilor este contagioasă! A venit rândul celor de Îmbunătăţiri Funciare să-şi trimită oamenii în şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cinci angajaţi ai Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare - filiala Buzău trebuie să plece în următoarea lună. Conducerea unităţii speră să-şi convingă superiorii să taie doar din posturile vacante.

Cel puţin 15 angajaţi ai Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare - unitatea din Buzău se pregătesc să părăsească definitiv instituţia, în urma unei etape de disponibilizare pusă la cale de Ministerul Agriculturii. Iniţial, vestea reducerilor de personal ajunsă în rândul angajaţilor buzoieni indica cifre incredibil de mari.

„Din cei 5550 de angajaţi ai Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare vor fi daţi afară în jur de 2500 în următoarea lună", declara la o conferinţă de presă, în urmă cu două săptămâni, deputatul buzoian Valeriu Alecu, membru în comisia pentru agricultură a Parlamentului.

Între timp, tonul s-a domolit. „Aflasem la început că trebuie să disponibilizăm 40 la sută din personalul instituţiei însă joi dimineaţă a fost o delegaţie la centru şi a aflat că ar fi vorba numai de 20 la sută din cei 76 de angajaţi", a declarat Claudiu Carpen, directorul unităţii administrative Buzău.

Se speră la concedieri doar pe hârtie

Cel mai probabil, vor fi desfiinţate posturi din birouri şi de la întreţinere şi nu vor fi daţi afară din rândul muncitorilor care răspund de execuţia lucrărilor din teren. Şeful SNIF Buzău mai speră însă într-o variantă salvatoare.

„O să mai fie o etapă de discuţie la Minister săptămâna viitoare şi în funcţie de reorganizarea judeţelor şi implicit înjumătăţirea numărului de sucursale, vom afla clar câţi pleacă şi de la noi. Eu voi solicita ca tăierile să fie numai pe hârtie, din posturile neocupate, însă rămâne de văzut", a mai spus Claudiu Carpen.

SNIF -urile din ţară asigură servicii de întreţinere, reparare şi exploatare, după caz, la lucrări de irigaţii, desecări-drenaje, combaterea eroziunii solului, îndiguiri, baraje şi altele asemenea, inclusiv apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor. Principalii clienţi sunt primăriile din judeţ, întrucât numărul privaţilor care solicită irigaţi este extrem de mic
Disponibilizările dau emoţii şi angajaţilor Vămii şi Gărzii Financiare. Aproape o treime dintre angajaţii vamali din Buzău urmează să fie disponibilizaţi. Aici lucrează în prezent 19 persoane, iar numărul este mic, în comparaţie cu volumul de muncă. De la Garda Financiară, din cei 20 de oameni, vor pleca patru sau cinci.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite