Bişniţarii de ţigări prosperă în timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrabanda cu ţigări este încă o activitate înfloritoare. Pentru că aduce venituri substanţiale, numărul celor care o practică este în creştere. La colţ de stradă sau printre tarabele din piaţă se găsesc zilnic indivizi care cu glas şoptit îi îndeamnă pe fumătorii înrăiţi să le cumpere marfa de provenienţă dubioasă. Afacerea merge ca pe roate căci clienţii sunt bucuroşi să cumpere mai ieftin decât la magazin.

Acest gen de comerţ este cunoscut şi de poliţişti care se străduiesc, atât cât pot ei, să îi prindă în fapt pe contrabandişti. Uneori chiar reuşesc şi mai scot de sub tarabe câte o sacoşă plină cu pachete de ţigări. Pe lângă ţigările dosite prin ungherele pieţelor, poliţiştii dau din când în când şi câte o lovitură cu greutate.


De la începutul anului au fost descoperite câteva transporturi cu pachete de ţigări netimbrate sau cu timbre străine şi fără documente de provenienţă.
Depozit la Poliţie


Marfa descoperită a fost confiscată şi astfel Inspectoratul de Poliţie Judeţean a încropit un depozit în care s-au adunat cantităţi impresionante de ţigarete. Vânătoarea de contrabandişti s-a înteţit în ultima vreme. Rezultatele sunt mulţumitoare pentru şefii Poliţiei, însă fenomenul este departe de a fi oprit.


„ La începutul lunii mai, la nivel naţional, s-a declanşat planul de acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse din tutun, în urma activităţilor desfăşurate de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău până la sfârşitul lunii iunie fiind aplicate 234 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 144 500 de lei şi confiscate 424 900 de ţigarete"
, ne-a declarat comisarul-şef Ion Marin, şeful I.P.J. Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite