Biserică maramureşană, visul militarilor din Garnizoana Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ideea îi aparţine preotului Tudose
Ideea îi aparţine preotului Tudose

Fundaţia Mareşal Alexandru Averescu, organizaţie non-guvernamentală a militarilor activi şi în rezervă din garnizoana Buzău, are în planul pe 2010 constuirea unei biserici din lemn pe un teren de pe raza municipiului. Armata însă nu are bani pentru astfel de investiţii iar singura sursă de finanţare rămân sponsorizările şi contribuţia militarilor din unităţile buzoiene cu cei doi la sută din impozitul pe venit.

Ideea construirii unei biserici de garnizoană îi aparţine preotului militar Alexandru Tudose, care a postat pe internet un mesaj prin care solicită sprijin financiar militarilor din garnizoanele Buzău şi Boboc. Potrivit preotului Tudose, biserica ar urma să fie construită pe un teren al armatei, amplasat în apropierea şoselei de centură, spre Fabrica de Bere, care este destinat amenajării unui cimitir militar.

Lăcaşul va fi din lemn, în stilul bisericilor din Maramureş, iar construcţia va necesita o investiţie de 80 000 de euro, fără amplasamentul fundaţiei. „Biserica va avea un statut de fundaţie şi se va implica în opera socială prin desfăşurarea de acţiuni filantropice, organizarea de pelerinaje pentru copii şi cadre militare şi concursuri de religie pentru elevi”, a declarat preotul Alexandru Tudose.

La biserica garnizoanei vor fi oficiate Sfânta Liturghie, Vecernia, Acatistul, Paraclisul, Maslul, Botezul şi Cununia, fără slujbele de înmormântare, care vor fi ţinute în continuare tot la Biserica Eroilor, din Bariera Ploieşti.

Preotul Tudose şi-a promovat proiectul prin vizite în opt unităţi militare şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, de la care a obţinut răspunsuri pozitive privind disponibilitatea de a susţine „moral şi financiar” proiectul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite