Bilete puţine pentru staţiunile balneare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de pensionari buzoieni au solicitat bilete subvenţionate în staţiunile balneare de tratament însă doar 360 au avut norocul să prindă un loc în seria care începe la 1 septembrie.

Casa Judeţeană de Pensii a acordat bilete de tratament doar acelora care întrunesc toate noile criterii, impuse începând de anul acesta la nivel naţional, care nu au legătură cu starea de sănătate a asiguratului.

Unul dintre criterii îi favorizează pe cei care în ultimi doi ani nu au beneficiat de bilete şi îi plasează în coada listei de aşteptare pe cei care în mod obişnuit îşi tratează afecţiunile într-o anumită staţiune.

Chiar dacă îşi duc traiul tot mai greu, pensionarii îşi doresc să plece câteva zile departe de casă şi de grijile cotidiene, dar mai ales încearcă să-şi trateze în centre balneare, bolile cronice de care suferă.


Preţuri pe măsura veniturilor


Biletele de tratament distribuite de Casa de Pensii sunt foarte atractive căci preţurile sunt adaptate veniturilor modeste ale beneficiarilor. „ Am avut mii de cereri însă au primit bilete doar cei care au întrunit criteriile impuse de Casa Naţională. Preţul unui bilet este calculat la jumătate din valoarea veniturilor lunare ale pensionarului", ne-a declarat Vasile David, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Buzău.

Locurile în staţiuni s-au redus însă de la an la an iar oferta este acum foarte redusă, majoritatea locurilor repartizate judeţului Buzău fiind la complexul de la Sărata Monteoru şi foarte puţine în alte zone balneare cu tradiţie din ţară.

Mulţi pensionari sunt astfel nevoiţi să îşi întrerupă terapia anuală care le mai alina durerile.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite