“Big Brother" mincinos la Compania de Drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele de supraveghere nu îi iartă nici pe şoferii care plătesc rovigneta
Camerele de supraveghere nu îi iartă nici pe şoferii care plătesc rovigneta

Potop de amenzi pentru rovinietă de la drumari pentru zeci de şoferi buzoieni, deşi aceştia au taxa de drum plătită la zi. Funcţionarea defectuoasă a sistemului de monitorizare informatică aduce ziua şi amenda pentru mulţi şoferi, nevoiţi să consteste sancţiunile în instanţa de judecată.

Oamenii se plâng poşţaşul le-a livrat, în loc de felicitări, procese verbale cu amenzi cuprinse între 250 de lei şi 4500 de lei pentru neplata taxei de drum, deşi ei sunt în regulă în ceea ce priveşte valabilitatea rovinietei.

Cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale recunosc acest fenomen şi spun că situaţia bizară cu care se confruntă şoferii buni platnici se datorează unor greşeli de înregistrare a documentelor necesare la achiziţia rovinietei .

"Avem probleme cu şoferii care şi-au cumpărat maşini în leasing iar numărul de înmatriculare figurează pe un alt proprietar. Mulţi nu au mai anunţat Compania de Autostrăzi cum prevede legea şi se trezesc că sunt amendaţi cu toate că au achitat rovignieta. Alţii au înregistrat greşit numărul de şasiu sau numărul de înmatriculare la staţiile Peco. Noi nu avem nicio vină, pentru că sistemul procesează datele automat", a declarat Bogdan Tudor, directorul Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică din cadrul Companiei de Autostrăzi.

Explicaţiile drumarilor nu le dau niciun motiv de satisfacţie şoferilor care se plâng că tocmai acum în perioada sărbătorilor sunt forţaţi să apeleze la mila instanţelor de judecată.

„Eu locuiesc în Mărăcineni şi, cu toate că am plătit rovigneta, am ajuns la o tristă performanţă, să primesc câte o amendă pe zi. Nu mă ştiu cu nimic în neregulă şi în aceeaşi situaţie sunt şi alţi şoferi care s-au trezit cu stivă de amenzi peste noapte. O să-i dau în judecată alături de alţi şoferi şi o să le cer şi daune materiale pentru neplăcerile pe care mi le-au cauzat", a declarat Daniel Tudorache, un şofer păgubit, care are deja zece amenzi în colecţie.

Judecătorii buzoieni confirmă că zeci de şoferi buzoieni s-au interesat despre modalităţile în care pot contesta procesele verbale.

„Au venit mulţi buzoieni în ultimele zile ca să întrebe la secretariat cum pot scăpa de aceste amenzi pentru taxa de drum. Noi i-am îndrumat către baroul de avocaţi pentru că singura modalitate prin care poţi scăpa de o amendă este o contestaţie depusă la judecătorie", a declarat preşedintele Tribunalului Buzău, judecătorul Constantin Florescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite