Biciclistul mort pe pista de role din Parcul Tineretului urma să fie sancţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flori şi lumânări, pe banca lui Adrian
Flori şi lumânări, pe banca lui Adrian

Un adolescent de 16 ani a murit duminică seară, pe pista de role din Parcul Tineretului, după ce s-a aventurat cu bicicleta pe una din rampe şi a căzut. Accidentul s-a produs chiar în momentul în care un echipaj de Poliţie Comunitară le scria procesul verbal pentru avertisment, deoarece nu aveau voie cu bicicleta pe o pistă pentru role.

Adrian Ciochinică venise împreună cu un prieten pe pista de role din parcul Tineretului pentru a-şi testa bicicletele dar şi curajul pe rampele destinate exclusiv roller-ilor. A încercat câteva acrobaţii cu bicicleta iar martorii spun că băiatul a căzut în cap după un salt la câţiva metri înălţime. Lovitura extrem de violent l-a adus pe adolescent în inconştienţă.

Destinul băiatului parcă a fost de neclintit. O spune viceprimarul municipiului Buzău, căruia poliţiştii comunitari i-au povestit că accidentul s-a produs chiar în momentul în care aceştia încercau să îi alunge de pe pistă. “Baza din parcul Tineretului este numai pentru role şi sunt foarte multe panouri unde scrie că este interzis accesul biker-ilor. Cei doi copii au fost văzuţi de poliţiştii comunitari care i-au chemat pentru a le da un avertisment. În timp ce agenţii scriau procesul verbal, le ceruseră numele, unul dintre băieţi a plecat şi a spus că le arată el cum se fac acrobaţiile. Atunci s-a întâmplat nenorocirea”, a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul municipiului Buzău.

Adolescentul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Buzău, unde medicii s-au chinuit mai mult de o jumătate de oră să-l resusciteze, fără succes însă. “Adolescentul a ajuns în Unitatea de Primire Urgențe în stop cardiorespirator. I s-a aplicat gulerul cervicaloxigenat, dar nu a răspuns timp de 36 de minute. S-a constat că avea traumatism cerebral grav și fractura de coloană cervicală”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău.

Părinții lui Adrian au ajuns la spital, la mai puţin de o oră de la tragedie. Au avut și ei nevoie de îngrijiri medicale după aflarea cumplitei veşti. Mama băiatului, devastată de durere, apucase să le povestească medicilor din spital că fiul lor adusese bicicleta la Buzău de numai o săptămână, în ciuda insistențelor din partea părinţilor de a-l opri, presimțind parcă nenorocirea.

Adrian era unicul copil al familiei Ciochinică. Era în clasa a 11-a, la Liceul cu Program Sportiv, profilul filologie şi pe perioada şcolii locuia cu chirie într-un apartament din oraş.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite