Bianca Tudorache, vedetă la vârsta de 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 12 ani, o voce de invidiat şi vrea să ajungă o mare cântăreaţă. Este profilul, în doar câteva cuvinte, al buzoiencei Bianca Tudorache, o micuţă vedetă locală care a reuşit în numai câţiva ani să monopolizeze programele artistice ale televiziunilor şi radiourilor locale şi să se afirme chiar şi pe plan naţional.

Bianca Tudorache a început să cânte încă de pe vremea când abia învăţa să meargă. „Am început să cânt singură cam pe la vârsta de 3 ani. Eram mică şi îmi plăcea foarte mult muzica. Mă uitam mereu la televizor şi butonam pe canalele de muzică. Imitam cântăreţii, părinţii m-au auzit şi m-au dat la grupul Mini Melos, condus de domnul profesor Constantin Ungureanu. Apoi am luat lecţii de canto şi de la domnul Stănculeanu”, ne-a spus Bianca.

Micuţa cântăreaţă face zilnic repetiţii acasă. Când nu face vocalize, învaţă cântece noi şi nu de puţine ori se antrenează cu surioara sa, de 9 ani, la dans. Şi-a ales un repertoriu din zona Munteniei, despre care micuţa vedetă spune că o reprezintă. „Îmi place repertoriul Irinei Loghin pentru că ea are piese din zona noastră, vesele, care mi se potrivesc şi îmi pun în valoare vocea. Dintre cântăreţii de muzică uşoară, cel mai mult îmi place cum a cântat Mihaela Runceanu care a avut cea mai frumoasă voce. Îi cânt o parte din melodiile sale”, ne-a mărturisit solista de 12 ani.

Bianca se poate mândri cu numeroase apariţii la televiziunile locale şi posturile de radio. A trecut deja graniţa judeţului şi începe să îşi contureze un nume în muzica populară naţională. „Acum mă pregătesc să ajung la înregistrările pentru emisiunea Petrecere de Revelion, de la TVR 1 şi pregătesc colinde pentru Crăciun, împreună cu ansamblul Plaiurile Mioriţei din Buzău”, ne-a spus Bianca.

Muzica populară i-a adus şi continuă să-i aducă Biancăi numeroase satisfacţii. „M-am întâlnit cu mulţi artişti de când am început să cânt. Cu doamna Irina Loghin, cu Fuego, cu doamna Maria Ciobanu şi am autografe de la ei, am poze făcute împreună cu ei. Am fost invitată la emisiunea lui Fuego, Familia Favorit, ca să îi facă doamnei Irina o surpriză. Dânsa nu ştia că eu sunt în platou şi am intrat cam după o jumătate de oră. Fuego i-a sărbătorit cei 47 de ani de carieră muzicală. Bineînţeles că i-am oferit flori, i-am urat la mulţi ani şi am cântat”, ne-a spus micuţa cântăreaţă.

Muzica nu îi ocupă tot timpul şi din fericire Bianca are timp şi de şcoală. Dovada o reprezintă notele foarte bune pe care le ia şi aprecierile de care se bucură din partea profesorilor. „Profesorilor mei şi colegilor le place foarte mult cum cânt. Tot timpul mă roagă profesorii să le cânt la ore şi nu am nicio problemă. Eu le cânt”, a declarat Bianca Tudorache, micuţa cântăreaţă care vrea să se facă poliţistă şi să cânte în Ansamplul Ciocârlia.


Întrebări şi răspunsuri:

Ai emoţii când urci pe scenă? „Am participat la foarte multe concursuri şi spectacole şi m-am obişnuit. Anul acesta am participat la Festivalul Tinereţii de la Costineşti, unde am luat locul întâi la muzică uşoară şi locul întâi, la muzică poplară. Am mai obţinut la festivalul artistic al elevilor buzoieni locul unu la muzică populară şi la cea uşoară”.


Muzica te-a ajutat să călătoreşti până acum? „În ţară am fost în multe locuri, la Constanţa, la Braşov, la Focşani. Eu sunt sigură că muzica o să îmi aducă multe avantaje. În primul rând o să călătoresc în ţări diferite, o să ajung o mare artistă şi mă gândesc chiar şi la un avantaj material. Eu cred că poţi să faci o mare avere din muzică dacă ai talent”.


Ce îţi place? Îmi place să mă prefac, în joacă, că sunt profesoară de română şi că predau elevilor. Dar cel mai mult îmi place să mă prefac că sunt moderatoare de emisiune. O pun pe surioara mea să fie invitatul meu şi ne înregistrăm pe camera video. Îi pun tot felul de întrebări iar ea îmi răspunde.

Ce nu îţi place? Nu îmi place deloc să ascult manele. Unii colegi din clasă mai ascultă pe telefon manele dar mie nu îmi plac deloc. Nu îmi mai place să fiu minţită şi să ştiu că sunt bârfită, pentru că sunt o persoană sensibilă. Nici eu nu bârfesc pe altcineva pentru că aşa am fost educată.

PROFIL:

Bianca Elena Tudorache
Născută în municipiul Buzău, pe data de 7 octombrie 1997
Elevă la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite