Bianca Purcărea îi acompaniază vocal pe reprezentanţii României la concursul Eurovision de la Oslo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra buzoiancă a fost solicitată să facă parte din trupa de backing vocals după ce a fost remarcată de Paula Seling la un festival de muzică, la Râmnicu Sărat.

Paula Seling a remarcat-o pe tânăra buzoiancă anul trecut Râmnicu Sărat, la festivalul „Cântecul oraşului”. I-a cerut numărul de telefon şi după câteva luni a sunat-o ca să îi propună să colaboreze pentru Eurovision. Bianca a plecat urgent la Bucureşti, s-a întâlnit cu Paula Seling şi a început altături de alte trei fete pregătirea pentru backing-ul piesei care a şi câştigat selecţia naţională.

Experienţă într-o trupă  etno

Succesul de la Eurovision, nu a fost deloc întâmplător căci Bianca demonstrase deja pe mai multe scene că este înzestrată cu calităţi vocale deosebite. „În anul 2006, părinţii au vrut să încep cursuri de canto, dar am intrat în trupa etno BADA formată de profesorul Ungureanu. A fost prima experienţă muzicală, primele apariţi pe scenă. Am cântat pe la toate serbările câmpeneşti, am avut un videoclip, apariţii la canale de muzică etno. Am cântat întotdeauna live şi aveam şi coregrafie”, îşi aminteşte Bianca Purcărea.

Ceva mai târziu a început şi cursuri de canto la Şcoala Populară de Artă. Acum ia lecţii de la Compozitorul Viorel Gavrilă, iar pentru Eurovizoin se pregăteşte la Bucureşti cu Crina Mardare. Prima aparţie solo, după ce a părsit trupa etno a fost în urmă cu doi ani la festivalul Mihaela Runceanu, unde a luat premiul special „Radio România Actualităţi” cu o piesă pe care a cântat-o în limba sârbă.

În acelaşi an, în vară a fost la Festivalul Tinereţii la Costineşti, unde a luat acelaţi premiu special al „Radio România Actualităţi”. În străinătate a participat în anul 2009 la festivalul internaţional „Universong” din Tenerife. A obţinut trofeul” WAFA”, fiind prima artistă căreia i s-a oferit vreodată premiul, iar din partea organizatorilor a primit distincţia „artista revelacion”. În decembrie, la Deva la „Stelele cetăţii” a luat premiul I şi a încheiat anul cel mai plin din cariera sa muzicală de până acum.

A moştenit talentul de la tatăl său

Fiică de preot spune că a moştenit talentul de la tatăl său. „Suntem o familie obişnuită. Tatăl meu nu este genul de preot rigid. Ceea ce am reuşit până acum datorez în primul rând părinţilor mei”, spune Bianca. Fratele său, Octavian are aceeaşi pasiune pentru muzică, însă cei doi nu cântă împreună.

Nu a uitat de şcoală

Cariera muzicală, nu a făcut-o pe Bianca să uite de şcoală. Este elevă la „Colegiul Naţional B.P. Hasdeu”, cel mai prestigios liceu din Buzău. „Am absenţe, mai lipsesc la sfârşit de săptămână, dar am găsit înţelegere din partea profesorilor, în special din partea domunului director”, spune Bianca. Urmează profilul „ştiinţe sociale” şii şi-a propus ca după absolvirea luiceului să meargă la Facultatea de Ştiinţe Europene. 

Întrebări şi răspunsuri:

Te consideri o vedetă?

Nu am pretenţii de vedetă. Nu-mi place să fiu considerată vedetă şi nu îmi place termenul. Vreau ca mai târziu când o să am muzica mea, să fie apreciată, să fie ascultată de oameni de toate vârstele  să transmită ceva, nu ca să apar la televizor.

Ai avut emoţii la concursul Eurovision?

Am fost copleşită de emoţii constructive care în amestec cu aplauzele publicului au un efect mai mare decât orice drog. Am visat să ajung departe, dar dintr-odată am realizat că visul mi s-a împlinit. Cu Paula mă înţeleg foarte bine, am ajuns să o cunosc şi să îmi dau sema că muzica ei vine din suflet. 
 

Ce-i place

Să ascult muzică  clasică, să îmi cumpăr pantofi. Îmi place să pierd nopţi în compania celor mai buni prieteni, lucru care însă se întâmplă foatrte rar. Îmi place să să petrec timpul cu mama să visez cu ochii deschişi şi să călătoresc. Citesc teatru post modernist, dansez, şi petrec mult timp cu familia.

Ce nu îi place

Nu îmi place să văd filme cu lumina aprinsă şi să nu am nimic de făcut într-o zi. Se mai întâmplă câteodată mai ales vara şi am impresia că trece ziua degeaba. Să port discuţii în contradictoriu cu oameni care nu sunt convinşi de ceea ce spun dar îşi susţin cu tărie iedeile. Nu îmi place liniştea. 
 
Nume: Bianca Elena Purcărea

Născută: Buzău, 24 iunie 1993

Ocupaţie: Elevă Colegiul Naţional B.P. Hasdeu, clasa a Xa 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite