Benone Sinulescu şi Maria Ciobanu vor cânta în week-end la mai multe petreceri câmpeneşti organizate în munţii Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sămbătă şi duminică muzica populara, mititeii la gratar si berea la halba vor fi vedetele serbărilor campenesti din comunele Bisoca şi Siriu.

La Siriu petrecerea va ţine timp de două zile şi va începe încă de sâmbătă cu “Sărbătoarea Lacului” . La acest eveniment organizat în premieră , localnicii o  vor avea ca invitată pe solista de muzică Dance Andreea Bălan care va cânta alături de copiii premiaţi vara aceasta  la festivalul internaţional de muzică de la Jupiter.

Tot  sâmbătă vor avea loc lansari de produse traditionale, iar micii comercianţi şi artişti populari se vor instala pentru megaevenimentul de duminică de pe Valea Buzăului, sărbătoarea “Cât e Siriul de mare”.

La sărbătoarea comunei de duminică au fost invitaţi şi câţiva dintre fiii satului,printre care şi Benone Sinulescu unul dintre cele mai cunoscute nume ale muzicii populare.“Evenimentul  a fost organizat numai din sponsorizări şi a costat aproape 10.000 de euro. Îi avem ca inivtaţi de onoare pe soliştii Benone Sinulescu ca şi fiu al satului apoi pe Vasile Şeicaru, Elisabeta Turcu, Nelu Ploieşteanu, Nemuritorii, Trupa Sensual, Trupa etnic, Adrian Naidin şi taraful domnesc” a declarat primarul comunei Siriu Corneliu  Dumitrescu..

Petrecerea este programată să înceapă la ora 12.00, locul de desfăşurare fiind platoul din in amontele barajului de acumulare al lacului Siriu.“Anual participă la această sărbătoare peste 3 mii de persoane din toate colţurile judeţului. Avem invitaţi din Oraşul Nehoiu, comuna Gura Teghii dar şi din judeţul vecin de la sita buzaului şi Întorsura Buzăului.Sperăm ca vremea să ţină cu noi si ca toata Valea Buzăului să fie aici.” a mai spus primarul comunei Siriu Corneliu  Dumitrescu.

Şi săteniidin comuna Bisoca vor veni duminică cu mic cu mare îmbrăcaţi în straie de sărbătoare ca să petreacă la serbarea folclorică tradiţională intitulată sugestiv "Pe plaiuri Bisocene".  Eveniment cu tradiţie în zonă, serbarea ajunsă la cea de-a 44-a ediţie  va începe de la ora 12.00

Spectacolul  organizat de primăria din localitate în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Buzău se anunta a fi un adevarat maraton de recitaluri folclorice, capul de afiş fiind îndrăgită solistă de muzică populară Maria Ciobanu. “Aşteptăm peste o mie de persoane să petreacă cu muzică bună, mici, bere, dulciuri şi voie bună. În afară de Maria Ciobanu mai avem ca invitaţi şi alţi solişti de seamă ca Petrică Mâţu Stoian, Nina Stamate, Gabriela Bolocan, Filofteia Drăghici sau Ion Băicuş.  ” ne-a declarat primarul comunei Bisoca, Gehorghe Beşliu.

Alături de cântăreţii de muzică populară Maria Dumitru, Valentin Ghencea, Adriana Stuparu , Teodora Bârsan şi Alexandru Petcu, la Bisoca va mai cânta duminică  şi Formaţia Osigan din Republica Moldova precum şi Ansamblul folcloric Plaiurile Mioriţei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite