Benone Sinulescu nu mai vrea să fie cetăţean de onoare al Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benone Sinulescu consideră că a fost sfidat  de autorităţile buzoiene
Benone Sinulescu consideră că a fost sfidat de autorităţile buzoiene

Nou episod în scandalul dintre Benone Sinulescu şi autorităţile locale din Buzău, acuzate de artist că-i folosesc fără drept o melodie în orologiul din Palatul Comunal. Cântăreţul de muzică populară i-a trimis joi o scrisoare primarului din Buzău pentru a-l anunţa că renunţă la titlul de cetăţean de onoare, dorind astfel să elimine speculaţiile cum că ar avea avantaje de pe urma acestuia.

„Domnule Primar, deoarece în ultimul timp mi s-a imputat de multe ori că sunt cetăţean de onoare al Buzăului, vă restitui această diplomă care, oricum, cred că vă va onora mai mult pe dumneavoastră ca Primar şi mai puţin pe mine, care oricum sunt foarte onorat că sunt buzoian şi am onorat cu mândrie numele de Buzău, prin toate cântecele mele. (…)Această melodie, (Cât e Siriul de mare - N.R.) mult iubită de buzoienii mei dragi, cântă neasemuitele frumuseţi ale judeţului nostru şi transmite curăţenia şi emoţia artistică a locuitorilor săi”, se arată în scrisoarea adresată primarului Constantin Boşcodeală.

În urma scrisorii, consilierii locali sunt obligaţi să pună în discuţie solicitarea interpretului de retragere a acestui titlu, care i-a fost atribuit în 2005, prin hotărâre de Consiliu Local. “Era de aşteptat acest gest teatral. Consilierii locali trebuie să ia în discuţie solicitarea de retragere a titlului însă ne este exclus ca propunerea să fie respinsă”, a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.

Benone cere taxă pe orologiul Primăriei

Conflictul dintre cele două părţi a pornit la scurt timp după ce Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor a înştiinţat autorităţile locale că trebuie să-i plătească lui Benone Sinulescu câte 500 de lei lunar, pentru dreptul de a-i folosi melodia “Cât e Siriul de are” atunci când ceasul din turnul Palatului Comunal dă ora exactă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite