Belgienii ne învaţă cum să ne îngrijim bătrânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de doi ani, angajaţi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Buzău şi de la căminul de bătrâni „Al. Marghiloman” se vor perfecţiona în instituţii similare din oraşul belgian Oudenaarde.

Vineri, autorităţile din cele două oraşe au semnat acordul de cooperare care are ca obiectiv „cunoaşterea reciprocă şi un schimb de experienţă şi expertiză, în respectul culturii şi manierei de lucru a fiecărei părţi”. Înainte să semneze acordul cu buzoienii, delegaţia din Belgia, formată din şase membri ai comisiei de asistenţă socială din Oudenaarde şi viceprimarul oraşului, a luat pulsul sistemului de asistenţă socială, pentru a-i identifica problemele.

„Lipsa fondurilor este principala problemă. De exemplu, am văzut ieri la centrul de bătrâni Marghiloman o clădire superbă, cu numai 47 de persoane, ceea ce este foarte puţin. Eu vin dintr-un oraş cu 30.000 de locuitori unde avem două cămine de bătrâni cu 400 de rezidenţi. Aici sunt doar 47 de oameni la un oraş cu peste 140.000 de oameni”, a declarat Jean-Pierre Van Der Meiren, viceprimarul din Oudenaarde şi preşedintele comisiei de asistenţă socială.

Potrivit contractului, vor fi organizate stagii internaţionale pentru personalul din cele două structuri. De comun acord, vor fi trimise pentru stagiu câte una sau mai multe persoane, din domeniile: asistenţă socială, asistenţă medicală, ajutor de îngrijire, eroterapie, kinetoterapie, animare socială dar şi din compartimentul de conducere.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite