Împuşcat de poliţist, jură că se va răzbuna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânul împuşcat ieri de ajutorul de şef de post din Glodeanu Sărat era spaima satului. Oamenii din comună recunosc că îl ocoleau când îl vedeau pentru că ştiau că umblă cu cuţitul la el şi este iute la mânie şi la băutură. Vasile Croitoru nu îl poate ierta pe poliţistul care l-a împuşcat. Chiar şi de pe patul de spital el îi trimite ameninţări omului legii şi promite că îl omoară cu mâna lui. Bătrânul îşi a

Vasile Croitoru, de 71 de ani, mergea cu căruţa prin sat când un localnic i-a speriat iapa de la căruţă. Iute la mânie şi băut bine, bătrânul a coborât din căruţă, a pus mâna pe o furcă şi a început să îşi lovească consăteanul.

Speriaţi de altercaţie, oamenii au chemat imediat poliţia ca să îi potolească pe cei doi. În câteva minute la faţa locului a ajuns ajutorul de şef de post din comună, Cosmin Popa, care l-a luat pe bătrân la postul de poliţie.


Bătrânul a sărit cu cuţitul la poliţist


La sediul poliţiei bătrânul a devenit şi mai recalcitrant. În momentul în care poliţistul a încercat să îl potolească bătrânul a scos un briceag de la brâu şi a încercat să îl înjunghie pe poliţist. Agentul l-a somat, a tras un foc de avertisment în plan vertical apoi a mai tras încă patru către înspre picioarele scandalagiului.

"Poliţistul a intervenit pentru a aplana un conflict între doi cetăţeni iar pe unul dintre ei l-a condus la sediul poliţiei. Ajunşi aici, bărbatul l-a atacat pe poliţist cu un cuţit iar acesta a făcut uz de armă", ne-a declarat subcomisar Claudio Costache.


Bătrânul este spaima comunei


Oamenii din zonă au ieşit imediat ce au auzit focurile de armă. L-au văzut pe bătrân cum încerca să îl înjunghie pe poliţist şi apoi s-a prăbuşit sub ploaia de gloanţe, după ce unul i-a intrat în picior.

"L-am văzut pe nea Vasile cum se ducea cu cuţitul spre poliţist, el încerca să îl calmeze şi bătrânul tot se ducea spre el. Şi apoi am auzit focurile de armă. Bine i-a făcut că omul ăsta numai scandal caută. El se ceartă şi se bate cu toată lumea. Nici la coasă nu se duce fără cuţit în buzunar", ne-a declarat Ferdinand Maria, unul dintre martori.


Bătrânul promite răzbunare


Rănit la piciorul stâng, bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău. Nici aici, însă el nu s-a potolit. Se consider nevinovat şi promite că se va răzbuna pe poliţistul care l-a împuşcat.

"M-a dus la poliţie şi a scos pistolul la mine iar eu când am văzut aşa am scos cuţitul la el că mi-a fost frică să nu mă împuşte. El a tras în mine, nu ma-a nimerit prima dată, apoi a tras iar, şi am căzut jos. Dar nu o las eu aşa. Îi arăt eu cine sunt, îl omor cu mâna mea, ce dacvă e el poliţist. Dar cine e el să mă împuşte pe mine? Am copiii bodyguarzi la Primăria Capitalei, îi chem şi îi arăt eu lui", ne-a declarat Vasile Croitoru, bîtrânul împuşcat de poliţist.


Poliţistul este cercetat

Vasile Croitoru este cercetat acum de procurori pentru ultraj şi port de armă albă iar poliţistul care a tras cu pistolul din dotare va face obiectul unei cercetări administrative, pentru a se vedea dacă era justificată folosirea armei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite